Vés al contingut

notícies relacionades

poblet-llibres

El Monestir de Poblet proposa diferents lectures per Sant Jordi

CR | Setmana de recomanacions literàries al Monestir de Poblet. Coincidint amb la celebració de la diada de Sant Jordi aquest diumenge, les xarxes socials del monestir s'han omplert de propostes per llegir en les pròximes setmanes. Són recomanacions relacionades amb el patrimoni, l'orde cistercenc o l'abadia de Poblet.
sant-jordi-baula

4 llibres per conèixer una renovada llegenda de Sant Jordi

BAULA | “Sant Jordi, llibres i roses”. Per molts és considerat el millor dia de l’any. La diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, és el dia que “els carrers s’omplen de paradetes de roses i llibres que les persones que s’estimen es regalen les unes a les altres”.
sant-jordi-2023-2

Les llibreries religioses recomanen 15 lectures per Sant Jordi

CR | En vigílies de la diada de Sant Jordi, des de Catalunya Religió us presentem 15 recomanacions de llibres que fan les principals llibreries religioses del país. Són novel·les, contes per a petits, llibres espirituals o recursos pedagògics que presenten la Llibreria Claret, la Llibreria Paulines, Publicacions de l'Abadia de Montserrat, el Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) o les llibreries diocesanes de Girona i Tarragona.
sant-jordi-fundacio-comtal

La Fundació Comtal vendrà roses per garantir l'educació d'infants i joves

FUNDACIÓ COMTAL | A través de la campanya 'Una rosa una oportunitat', la Fundació Comtal vol garantir l’educació de 159 infants i joves a través del reforç educatiu i la capacitació tecnològica. El dia de Sant Jordi, la Fundació vendrà roses i punts de llibre per poder arribar a l'objectiu de la campanya. 
20220923_PORTES_OBERTES_058

La Sagrada Família ofereix tallers i visites gratuïtes per celebrar Sant Jordi

SAGRADA FAMÍLIA | La Sagrada Família es prepara per celebrar la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, i obre de nou les portes amb l’organització de diverses iniciatives per compartir aquesta festa tan significativa per a la cultura catalana. En aquest sentit, enguany la basílica oferirà una visita taller per al col·lectiu social Lloc de la Dona, una visita ciutadana fora de l’horari habitual, i el dia 23, per Sant Jordi, l’accés gratuït per als Jordis i Jordines de tot el món.

La basílica de Santa Maria de Vilafranca instal·la l'últim vitrall nou

(Santa Maria de Vilafranca) El conjunt de 28 vitralls de la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès és a punt de completar-se. I és que, durant el mes de juny, s'està duent a terme la instal·lació de l'últim nou vitrall de la basílica. Un treball que es beneirà i s'inaugurarà el proper 24 de juny a les 18:00 h. 

10 curiositats sobre la Diada de Sant Jordi que potser no sabies

(CR) La Diada de Sant Jordi és una festa que se celebra el 23 d'abril amb el Dia del Llibre i la Fira de les Roses, símbols de la cultura i l'amor. Però què sabem de realitat històrica del personatge, des de quan se celebra? Per què es regalen llibres, quina falsedat ens amaga la tradició? Per què cal vigilar amb el color de la rosa que es regala, quin element no pot faltar a la rosa? Quin abast té la festivitat, quin poble la fa durar deu dies, quin és l’edifici més santjordià? 1. Què sabem del protagonista de la Diada?

15 llibres plens d’humanitat per Sant Jordi

(CR) En vigílies de Sant Jordi Catalunya Religió us proposem 15 llibres per tenir en el radar. Hi ha una mica de tot: novel·la, llibre espiritual, consells per a ser més feliços i millors persones, assaig i, fins i tot, una guia de viatges i un àlbum il·lustrat. Novetats o no dels darrers mesos i també algun clàssic reeditat. Veus diverses, des del món de la teologia, el pensament, l’educació que tenen un fons d’humanitat compartit. Bona lectura i molt bona diada!  

panoràmica

Veure la fe

podcasts