Vés al contingut

notícies relacionades

llibreria-religiosa-claret

Quins han estat els més venuts de Sant Jordi a les llibreries religioses?

ROGER VILACLARA –CR | El gran clàssic de l’endemà de la diada de Sant Jordi són les tertúlies i els comentaris sobre les lectures més venudes arreu del país. Per aquest motiu, des de Catalunya Religió hem preguntat a algunes de les principals llibreries religioses de Catalunya quines han estat les publicacions de més èxit.

premis-critica-serra-or

“La revista 'Serra d'Or' fa cultura d'elit perquè reclama una mirada adulta”

ABADIA DE MONTSERRAT | L’acte de lliurament dels Premis Crítica Serra d’Or 2024, que enguany arriben a la 58a edició, s’ha celebrat aquest dimarts a l’Espai Endesa de Barcelona. En l'acte hi ha intervingut el cap del consell de redacció de la revista, Joaquim Noguero, i l'abat de Montserrat, Manel Gasch. Noguero ha defensat la vinculació de Serra d'Or a la "cultura d'elit".

pintures Bruc llibre

Un llibre recull i analitza les pintures gòtiques de la parròquia del Bruc

GLÒRIA BARRETE –CR | "El patrimoni no s'entén ni té sentit sense explicar-lo ni divulgar-lo". Amb aquesta afirmació iniciava la historiadora local del Bruc, Gemma Estrada, la presentació aquest diumenge del llibre 'Les pintures murals gòtiques de l'església de Santa Maria del Bruc i la seva restauració'. Una obra coral, amb cinc autors i autores, que valora el conjunt mural gòtic de la parròquia i, sobretot, el seu procés de recuperació i restauració. El llibre, el vuitè volum de la col·lecció local del Bruc, està editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

Casaldàliga explicat als nens: “ser més semblant a Jesús”

(Jordi Llisterri CR) “Maria de Pentecosta, penyal acaronat pel Vent de l'Esperit, Cenacle de la pregària i de la cultura de Catalunya: torneu-nos oberts tothora a l'Esperit; gent d'oració, de reflexió i d'estudi; llevat i foc d'Evangeli enmig del món d'avui; ecumènicament apassionats per l'Església una que el Crist implorava en el seu testament, constructors, arreu i amb tothom, del Regne de Déu i dels Homes”. Aquest és el fragment de la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat que va escollir l’abat Josep M.

Abadia de Montserrat presenta una edició popular dels textos del Vaticà II

(Jordi Llisterri –CR) Aquest divendres a la Facultat de Teologia de Catalunya es presenta una nova edició en català dels textos del Concili Vaticà II editada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Des de la celebració del Concili, s’han publicat en català quatre edicions diferents del textos conciliars.

panoràmica

Veure la fe