Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) El jove claretià Joan Bové i Duran serà ordenat diaca aquest dissabte a Vic. Un pas que dóna amb una clara voluntat de servei: “De la meva experiència de Déu neix la invitació de posar-me al servei dels altres per poder reconstruir un món ple d'humanitat”, explica Bové.

Vinculat de ben petit a la família claretiana, als tres anys va començar la seva formació al Col·legi Claret de Valls, on hi va concloure els estudis abans d'iniciar la seva etapa de formació a la universitat. Durant aquests anys d'escola participava en la comunitat parroquial del Lledó, fet que li va permetre seguir cultivant en profunditat la seva relació amb els missioners claretians. La primera etapa de formació la va realitzar a Vic, continuant amb el noviciat a Granada i, finalment, ha estat els últims cinc anys a Madrid estudiant teologia.

Un testimoni quotidià de Déu
 
Bové ha centrat la seva tasca en compartir la vida i missió amb la comunitat claretiana de Vic, 163 anys després que el pare Claret fundés la congregació en aquesta capital osonenca. Ho fa participant en el casal Claret, a més a més de continuar amb la seva formació teològica i, també, en l’àmbit de la comunicació, ja que el curs passat va realitzar un postgrau en Comunicació Institucional i Religió a l’Era digital a la Universitat Ramon Llull. Però per a Bové el més important no és el què fa, sinó com esdevé testimoni de l’experiència de Déu en el dia a dia.

El jove claretià resumeix així el perquè de la seva ordenació: «Per mi el diaconat és un oportunitat de poder servir a la societat en clau cristiana. Avui que semblem superats per una crisi de valors fruit d'una societat líquida on regeix l'individualisme, cal trobar espais d'intercanvi on poder compartir i transformar el nostre present i futur. De la meva experiència de Déu neix la invitació de posar-me al servei dels altres per poder reconstruir un món ple d'humanitat».

Ara fa un any Joan Bové participava en una taula rodona sobre vocacions religioses al programa 'Signes dels temps' de Televisió de Catalunya: