Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) A la celebració d’aquest dimecres de la festivitat del pare Claret, aquest any s’hi suma la celebració de la professió perpètua d’un nou jove català de 28 anys. Joan Bové va professar com a claretià aquest dissabte en el temple de Sant Antoni M. Claret a Vic.

Què porta avui a un jove com ell, en una societat on la manca de vocacions és un fet cada vegada més preocupant per les comunitats religioses, a professar? El jove claretià comenta que el compromís definitiu al seguiment de Déu a través de la congregació claretiana ha estat un procés que havia experimentat al llarg dels darrers anys, i que s’havia anat gestant en la quotidianitat. Per Bové, el repte i l’estímul és viure-ho diàriament. L’entrega completa a Déu, tal i com ell afirma, li ha donat una llibertat total.

Per entendre la vocació cal experimentar l’amor de Déu. Sense aquest amor primordial la professió perpètua no tindria sentit. Al igual que deia Sant Antoni Maria Claret, el pare fundador de la congregació dels Missioners Claretians; «Enamoreu-vos de Crist i del proïsme i fareu coses més grans». D’aquesta manera, el sí definitiu tal i com comenta Joan Bové és una entrega generosa i volguda a consciència, on les renuncies queden superades amb escreix per l’amor de Déu.

Bové està plenament convençut que els joves com ell han d’aprendre a descobrir el seu camí, sigui quin sigui, i ser valents, tal i com ell ho ha estat, i donar-ho tot, només així podran ser lliures i feliços amb tot el que van fent.

Des de ben petit ha estat sempre vinculat a la Congregació claretiana. Als tres anys va començar la seva formació al Col·legi Claret de Valls, on hi va concloure els estudis abans d’iniciar la seva etapa de formació a la universitat. Durant aquests anys d’escola participava en la comunitat parroquial del Lledó, fet que li va permetre seguir cultivant en profunditat la seva relació amb els Missioners Claretians. La primera etapa de formació la va realitzar a Vic, continuant amb el noviciat a Granada i, finalment, ha estat els últims cinc anys a Madrid estudiant teologia.

163 anys després que el pare Claret fundés la Congregació a la capital osonenca, el jove Bové centrarà la seva tasca en compartir la vida i missió amb la comunitat claretiana de Vic, on està immers en el coneixement i participació en el Casal Claret; a més a més de continuar amb la seva formació teològica i, també, en l’àmbit de la comunicació, ja que aquest curs ha iniciat un postgrau en Comunicació Institucional i Religió a l’Era digital a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Però el més important, tal i com ell esmenta, no és el què fa, sinó com esdevé testimoni de l’experiència de Déu en el dia a dia.

La celebració d’aquest dissabte va estar presidida pel pare Màxim Muñoz, Provincial dels Claretians de Catalunya, i concelebrada per un bon nombre de preveres vinguts una mica d’arreu de Catalunya i de la resta d’Espanya. El passat mes d’octubre de 2011, Joan Bové va renovar els seus vots també a Vic, conjuntament amb tres joves Missioners Claretians, Josep Codina Plana, Dionisius Paskalis Nandut i Yohanes Benjitu Barreto, un català i dos indonesis, que van professar, així com ho ha fet el Joan aquest dissabte, els seus vots perpetus.

Aquest dimecres la comunitat claretiana celebra la festivitat del seu fundador amb una trobada oberta a tothom a Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.