Vés al contingut

notícies relacionades

ordenació

El monjo de Montserrat Anton Gordillo, ordenat nou capellà

CR | Anton Gordillo i Aubert, monjo de Montserrat, ha estat ordenat nou capellà aquest divendres 23 de juny per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, qui ha presidit la celebració litúrgica. L'abat Manel Gasch és qui l’ha escollit per a aquest ministeri d’acord amb el seu Consell.
David Abadias Sagrada Familia Ordenació

Abadías ordenat bisbe auxiliar a la Sagrada Família: “Vosaltres sou el regal de Déu”

JORDI LLISTERRI -CR | Colors de primavera a la Sagrada Família. Aquest dissabte al matí el temple de Gaudí ha acollit l’ordenació del nou bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadías. L’han acompanyat quinze bisbes, gairebé 250 capellans i fidels principalment de Barcelona i del bisbat de Terrassa. La Sagrada Família els ha mostrat tota la seva lluminositat amb els colors que entraven pels vitralls de la basílica. Una celebració diocesana per un bisbe auxiliar que prové de la mateix bisbat on va néixer fa 49 anys.

Urgell inicia la celebració dels 50 anys de l’ordenació episcopal de Martí i Alanis

(Bisbat d'Urgell) El diumenge 31 de gener de 1971 a la Catedral Basílica de Sant Maria de La Seu d’Urgell acollia l’ordenació episcopal de Joan Martí i Alanis (El Milà 1928- Barcelona 2009) de mans del llavors nunci del Papa Luigi Dadaglio. Martí Alanis tenia llavors 42 anys d’edat i ocupava la vacant que havia deixat el bisbe Ramon Iglesias Navarri que havia estat coberta interinament per l’Administrador apostòlic Ramon Malla, Bisbe de Lleida.

Ordenació sacerdotal d'un carmelita a Terrassa

(Bisbat de Terrassa) El diumenge 19 de juliol Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, conferí el sagrat orde del presbiterat a fra Bladimir Ramos Ramos O. Carm. La cerimònia va tenir lloc a la parròquia de la Mare de Déu del Carme de Terrassa a la tarda.

Robert Otaba Mumbal és ordenat prevere a Tarragona

(Arquebisbat de Tarragona) L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas i Barnosell, ha presidit, aquest diumenge 12 de juliol, a la Catedral, la seva primera ordenació presbiteral a l’arxidiòcesi, la de Robert Otaba. Nombrosos preveres, companys seminaristes i fidels de les parròquies de l’arxidiòcesi van voler acompanyar-lo en aquest dia tan significatiu.

Ordenació de quatre diaques a Terrassa

(Bisbat de Terrassa) El diumenge 12 de juliol Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, va ordenà quatre nous diaques al servei de la diòcesi a les 18h a la Catedral de Terrassa. Es tracta dels seminaristes Enric Catalán, Gustavo Lezama, Jean Damascène Rutaysire i Àlex Serra.

Els monjos Xavier Poch i Josep M. Henríquez celebren 25 anys de sacerdots

(Abadia de Montserrat) Els monjos Josep M. Henríquez i Xavier Poch van celebrar 25 anys de la seva ordenació sacerdotal el proppassat 15 de setembre durant la missa conventual del Monestir. Ambdós, el 17 de setembre de 1994, a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, van ser ordenats preveres per l’aleshores bisbe auxiliar de Barcelona Joan-Enric Vives i Sicília -actualment arquebisbe d’Urgell-.

panoràmica

Veure la fe