Vés al contingut

notícies relacionades

Ordenació de quatre diaques a Terrassa

(Bisbat de Terrassa) El diumenge 12 de juliol Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, va ordenà quatre nous diaques al servei de la diòcesi a les 18h a la Catedral de Terrassa. Es tracta dels seminaristes Enric Catalán, Gustavo Lezama, Jean Damascène Rutaysire i Àlex Serra.

No perdre la pau llegint “Estimada Amazònia”

(Bernabé Dalmau-Monjo de Montserrat) En l’última sessió de treball del recent sínode amazònic, el 26 d’octubre, el papa Francesc comentà que, encara que no sigui preceptiva la publicació d’una Exhortació apostòlica postsinodal, ell pensava escriure-la i que la publicaria molt aviat.

L’Amazònia obre la mirada de l’Església

(Jordi Llisterri-CR) Document Final de l'Assemblea Especial per a la Regió Panamazònica aprovat per l’assemblea sinodal. Un extens document en el que han cridat l’atenció dos punts: l’obertura a la possibilitat d’un diaconat femení i l’ordenació sacerdotal de diaques casats. Dos punts controvertits que són els únics que han trobat una certa oposició a les votacions, tot i que limitada a un màxim de 40 vots en contra sobre 170.

L'Associació per a la Promoció del Diaconat demana "respecte a la consciència"

(CR) L'Associació Associació per a la Promoció del Diaconat, que agrupa una part dels diaques permanents de Catalunya, ha fet un comunicat en "uns temps delicats i complexos" a Catalunya. "Ens afecta a tots", diu "perquè l’àmbit polític és un dels àmbits fonamentals de referència de tota persona". El text s'adhereix a les notes publicades recentment pels bisbes i remarquen la doctrina de l'Església sobre els drets dels pobles.

Tres nous diaques al servei de l'Església catalana

(CR) Cap de setmana d'ordenacions diaconals: dues a Girona i una a Tortosa. Després d'una formació espiritual, intel·lectual i pastoral prèvia, tots tres han fet explícit el seu compromís eclesial.

El diaconat de les dones entra en el Sínode

(CR) El tema del diaconat de les dones ha entrat en el Sínode. En la seva intervenció pública a l’Aula sinodal, el cardenal quebequès Paul-André Durocher va plantejar que “aquest Sínode recomani l'establiment d'un procés que pugui eventualment obrir l'accés a les dones sobre el diaconat permanent”. És a dir, que es puguin ordenar dones diaques.

Carles Ballbé, de l'esport d'elit al seminari: "Déu dóna ara sentit a la meva vida"

(Glòria Barrete –CR) Si als 18 anys li haguessin dit a Carles Ballbé que avui seria diaca potser hagués pensat que era impossible. Tot i ser de família religiosa i haver anat a una escola de l'Opus Dei, per aquest terrassenc de 30 anys el seminari quedava ben lluny dels seus plans. La seva vida era l'esport i la seva idea de futur passava per arribar el més lluny possible en l'hoquei sobre herba. "El que responia a tenir fe passava per anar a missa els diumenges i confessar-me quan tocava", explica Ballbé.

panoràmica

Veure la fe