Vés al contingut

notícies relacionades

Ignasi Ricart, enamorat de la Bíblia i cercador incansable

(CR) La religiosa de la Companyia de Maria, M. Claustre Solé, recorda en aquest escrit la personalitat i vàlua del claretià Ignasi Ricart, que aquest dimarts ha mort a Barcelona. Doctora en Teologia, especialitzada en Sagrada Escriptura, Solé va compartir amb Ricart diversos espais acadèmics i d’estudi bíblic, en l’etapa prèvia a la malaltia que el va obligar a deixar la primera línia d'activitat docent i pastoral.

Mor el claretià Ignasi Ricart, animador i divulgador de la Bíblia

(Laura Mor –CR) L’Església de Catalunya trobarà a faltar el seu humor i bonhomia. Aquest dimecres ha mort a Barcelona el missioner claretià Ignasi Ricart i Fàbregas amb 73 anys. Biblista, professor a la Facultat de Teologia de Catalunya, col·laborador habitual a Catalunya Cristiana, l’Associació Bíblica de Catalunya i Justícia i Pau.

Mor el claretià Rafael M. Serra, persona clau en la documentació sobre els màrtirs

(Claretians) Aquest dimecres ha mort el pare claretià Rafael M. Serra Bover a l’edat de 92 anys a la Comunitat Cúria Assistencial de Barcelona. Gran expert i professor de Sagrada Escriptura, ha fet també una aportació significativa a la Congregació en la documentació per a la beatificació dels màrtirs claretians.

Comiat a Casaldàliga, “testimoni creïble de la vida de Jesús”

(Laura Mor –CR) Aquest diumenge s’han celebrat en paral·lel la missa exequial pel bisbe claretià Pere Casaldàliga al Brasil i l’homenatge espontani davant de la seva casa natal, al poble de Balsareny. Dos comiats emotius que obren un seguit d’actes previstos en memòria del bisbe Casaldàliga, que va morir dissabte amb 92 anys.

Mor el claretià Ramon Caralt, promotor de l’Aplec del Matagalls

(Claretians) Catalanista, promotor de l’Aplec del Matagalls, col·laborador en la fundació del moviment cristià Hora 3, i catequeta membre durant uns anys del SIC, el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears. Ramon Caralt Roca va dedicar bona part del seu ministeri com a capellà a atendre els malalts als hospitals de Santa Tecla de Tarragona, Creu Roja de Barcelona i de Bellvitge de L’Hospitalet de Llobregat.

“Les cases dels claretians a Colòmbia reactiven el procés de pau”

(Laura Mor –CR) Marcial Gamboa treballa pel diàleg i la reconciliació i dona suport als familiars de desapareguts pel conflicte armat que ha viscut durant més de cinquanta anys el seu país. Té 45 anys i és missioner claretià a la parròquia de Nuestra Señora del Carmen Tumaco-Nariño, a la província de Colòmbia-Equador i de Colòmbia-Veneçuela.

La vocació del claretià Shinto Thomas: gent normal que fa coses extraordinàries

(Claretians) Des d’aquest curs, les parròquies del Cor de Maria i de Sant Tomàs d’Aquino de Barcelona tenen un nou rector. Es tracta del claretià Shinto Thomas. Té 37 anys i és nascut a Maryland, un petit poble de l’estat de Kerala, a l’Índia. Va arribar a Catalunya el 2004 i afronta el repte com a rector amb la confiança de saber-se ben acompanyat.

Josep Sureda: “Col·laboreu amb qui vingui després”​​​​​​​

(Laura Mor –CR) Si aneu a l'església del Cor de Maria de Girona trobareu el claretià Josep Sureda Camps. Avui s'encarrega del culte d'aquest temple. Amb 78 anys, hi predica i administra els sagraments de l'eucaristia i la reconciliació. És un home de cultura, treballador, obedient i discret.

recull de notícies

Veure la fe