Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El claretià Màxim Muñoz és el nou delegat regional a Catalunya de la província de Sant Pau. Així ho ha comunicat el superior provincial, Ricard Costa-Jussà, superior provincial dels Missioners Claretians de Sant Pau. La decisió arriba després de les sessions de consell provincial celebrades a primers de març i d’un sondeig a cada una de les quatre regions de la província: Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia.

El delegat regional a Euskal Herria serà el pare Juan Martín Askaiturrieta Ezkurdia; a França, el pare Juan Gustavo Pez Nadalich i el pare Francesco Incampo a Itàlia. Es tracta d'una figura de coordinació amb el govern provincial. El delegat té l’encàrrec de garantir la presència al territori i, per tant, l’arrelament de l’acció provincial. Aquesta funció respon a l’opció territorial de la nova província, creada l’1 de gener de 2020. “La regionalització és una manera d’harmonitzar la unitat amb la necessària inculturació en la diversitat congregacional, eclesial, cultural, històrica i lingüística de les diferents regions”, explica Costa-Jussà en el missatge adreçat als claretians.

Màxim Muñoz i Duran (1958, Zarza-capilla, Badajoz) va professar com a claretià el 1977 i va ser ordenat prevere el 1985. És doctor en Teologia per la Universitat Gregoriana de Roma, amb una tesi sobre Yves Congar. Va ser coordinador (1984-1998) i consiliari (1992-1995) general del Moviment juvenil HORA-3. Superior provincial dels Missioners Claretians de Catalunya entre 2004 i 2016, i va formar part del darrer govern provincial de Catalunya com a vicari i prefecte d’espiritualitat i formació.

Muñoz va presidir la Unió de Religiosos de Catalunya (2011-2019), un treball molt lligat a l'opció dels claretians pel servei a la vida religiosa. Actualment és professor de Teologia Fonamental i Cristologia a la Facultat de Teologia de Catalunya i presideix la productora Animaset, creada per Catalunya Religió i els Missioners Claretians de Catalunya per proveir de serveis de comunicació a entitats i institucions humanistes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.