Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Claretians) La nova província de Sant Pau dels Missioners Claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia, ja s’ha posat en marxa. Aquest dissabte, 4 de gener, una eucaristia presidida pel superior general, el pare Mathew Vattamattam, al Santuari del Cor de Maria de Barcelona, va marcar el seu inici  En la celebració, el pare Ricard Costa-Jussà, acompanyat del nou equip de govern provincial, va professar el credo per iniciar la etapa com a nou provincial.

En l’homilia, el pare Vattamattam, va remarcar la dimensió missionera que marca la reorganització dels organismes claretians i que porta a “buscar on habita avui el Senyor” i a trobar-lo “dins del cor de totes les persones”. “El cor missioner té espai per a tots”, va explicar. I per això va convidar “a tots els membres de la nova província a donar el millor de sí mateix” i a “sentir-se hereus” del que han aportat els claretians que han format part de les quatre províncies. Especialment va recordar el testimoni missioner que ha sorgit d’aquests territoris europeus cap a Àsia, Àfrica i Llatinoamèrica, representat, per exemple, pel bisbe Pere Casaldàliga.

El pare Vattamattam va reconèixer que els canvis d’organització poden generar “dubtes i temors sobre el futur”. Però “la manera d’actuar de Déu és inesperada i demana confiança”. En aquest sentit, hi ha el referent de Sant Antoni Maria Claret, que “va recórrer nous itineraris” i que, com Sant Pau, “va missionar enmig de les adversitats”.

En la celebració, el pare Costa-Jussà també va destacar la dimensió missionera i de servei que ha de tenir la nova província, “fidel a la vocació i a la missió de l’Església”. El nou provincial va explicar que “no es tracta d’unir quatre províncies, sinó que el dia 1 de gener va néixer un nou organisme”.

L’inici de la nova província coincideix amb la celebració dels 150 anys de la mort del Pare Claret a Font-Freda. La nova provincial de Sant Pau acull els llocs fundacionals de la congregació claretiana, nascuda a Catalunya, i de la mort del fundador a França.

La celebració a Barcelona va comptar amb la presència dels qui fins ara eren provincials, de membres dels seus equips, i del pare Manuel Tamargo, consultor del govern general que ha acompanyat el procés de creació de la nova provínci, així com d’un gran nombre de claretians de les comunitats més properes. Un grup de laics vinculats a diverses obres claretianes i altres membres de la família claretiana també van participar en la celebració.