Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) La pluja fina és la imatge amb què la Fundació Escola Cristiana de Catalunya descriu l’aprentatge d’idiomes als seus centres. Fa vuit anys que va néixer el projecte Escola Multilingüe amb l’objectiu d’augmentar les hores d'exposició dels alumnes a la llengua estrangera. I avui moltes de les iniciatives endegades, com el pioner Programa Auxiliars de Conversa, ja s'han consolidat.

El consultor pedagògic de la FECC, Juanjo Fernàndez, és el coordinador d’aquest projecte transversal. En aquest vídeo, anomena els Fets dels apòstols i descriu la Pentecosta com “aquell moment extraordinari en què tots parlen i tothom els entén en la seva llengua”. El do de llengües dels seguidors de Jesús és el referent en competència comunicativa que les escoles cristianes de Catalunya treballen com a’Escola Multilingüe.

Un projecte que ha anat madurant i que més enllà de crear programes innovadors, ha servit per sistematitzar les iniciatives de les mateixes escoles. Per exemple, el segell de Certificació Escola Multilingüe és una concreció d’aquest reconeixement.

Una de les experiències més reeixides és el Programa Auxiliars de Conversa, una iniciativa pionera a tot l’Estat que posa en contacte joves de parla anglesa –provinents d’Anglaterra, Irlanda del Nord, Escòcia, Gal·les, Irlanda, els Estats Units o el Canadà– amb els centres que volen reforçar aquest idioma. El darrer curs ha mobilitzat gairebé dos-cents auxiliars.

Per visibilitzar i compartir moltes d’aquestes iniciatives, cada any se celebra una jornada adreçada a mestres, professors i directius. En la mateixa línia Escola Cristiana organitza fires, tallers orientats a l’Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres (AICLE) i ben aviat es posarà en marxa l'English for teachers: una gran formació d'anglès basada en un nou campus virtual per a tots els mestres i professors del col·lectiu de les escoles cristianes.

[Fotografies: Fundació Escola Cristiana de Catalunya]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.