Vés al contingut

notícies relacionades

“Que les llengües ploguin a les nostres escoles”

(Laura Mor –CR) La pluja fina és la imatge amb què la Fundació Escola Cristiana de Catalunya descriu l’aprentatge d’idiomes als seus centres. Fa vuit anys que va néixer el projecte Escola Multilingüe amb l’objectiu d’augmentar les hores d'exposició dels alumnes a la llengua estrangera. I avui moltes de les iniciatives endegades, com el pioner Programa Auxiliars de Conversa, ja s'han consolidat.

L’Escola Pia promou cursos d’idiomes amb contingut i finalitat social

(Escola Pia) Formar-se en idiomes amb professors nadius és una pràctica molt estesa. Però no és tan freqüent que el contingut de les classes vingui marcat per temàtiques socials i que el preu de la matrícula serveixi per finançar projectes d’alfabetització a persones en risc d’exclusió social.

“Olivier Clément ha fet de pont entre l’Orient i l’Occident cristià”

(CR/Editorial Denes) “Fer del món eucaristia és saber descobrir la llum de Déu en el rostre dels altres, car el cristianisme és la religió dels rostres.” Aquest missatge ecumènic el va cultivar l’escriptor Olivier Clément en diversos escrits publicats a la revista francesa ortodoxa 'Contacts'. Ara,  sota el títol Fer del món eucaristia, l’Editorial Denes torna a posar de relleu aquests textos amb una selecció traduïda al català.

panoràmica

Veure la fe