Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document
Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida) Un centenar de musulmans, jueus, cristians i de tradicions espirituals orientals van assistir dilluns a la tarda a la pregària-reflexió-meditació interreligiosa per la cura de la Terra i les persones vulnerables, que va tenir lloc al Claustre de la Biblioteca Pública de Lleida.

Durant l'acte, es va llegir un manifest, on els participants van demanar “tornar la dignitat als exclosos, per promoure la justícia i la pau”. En el mateix manifest van reclamar que “les persones responsables de les decisions polítiques i econòmiques actuïn amb consciència i saviesa pel bé comú de la humanitat i la Terra. I també van reafirmar “el nostre compromís personal i comunitari, per tenir cura de la Terra i defensar les persones més vulnerables víctimes del sistema socioeconòmic mundial.

L'acte va començar amb la presentació dels quatre signes del planeta: la Terra, l'Aigua, la Vida i la Diversitat de Cultures. A continuació es va veure un vídeo amb situacions d'injustícies actuals contra la terra i contra persones vulnerables i després es van exposar situacions transformadores. Més tard es va llegir el manifest final de la pregària-reflexió-meditació. L'acte va acabar amb la cançó 'Filla de la Terra' interpretada per la cantant Sílvia Aguilera.

La pregària-reflexió-meditació s'emmarca dintre de la campanya 'Enllaça't per la Justícia’. Formen part de l'organització Càritas Diocesana, Justícia i Pau, Mans Unides, CoDIAR Lleida, Amics de la Unesco i la Delegació d'Ecumenisme i Diàleg Interreligiós.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.