Vés al contingut

notícies relacionades

neus-forcano-direccio-justicia-pau

Neus Forcano, nova directora de Justícia i Pau Barcelona

JUSTÍCIA I PAU | "En aquests moments, torna a ser clau promoure la cultura de la pau i obrir espais de reflexió i debat sobre justícia social i restaurativa". Són les paraules de la professora i activista Neus Forcano que, des d'aquest dilluns, és la nova directora de Justícia i Pau Barcelona. Llicenciada en Filologia, compta un llarg recorregut dins el món educatiu i social amb la participació en moviments feministes d'Església i també interreligiosos com la plataforma 'Alcem la Veu' o l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i interconviccional (AUDIR). Forcano pren el relleu de Miquel Torres, l'anterior director de Justícia i Pau Barcelona. 
segona nit de les religions a Tarragona

“La Nit de les Religions a Tarragona permetrà a creients i ateus conviure amb totes les comunitats”

CR | "Totes les comunitats religioses de Tarragona estan implicades en la Nit de les Religions". Ho ha explicat orgullós l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en la inauguració d'aquesta segona edició de la iniciativa que proposa l'Associació de la UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR). Sobre aquestes jornades que s'allarguen fins aquest diumenge, Ricomà ha assegurat que permetran que, tant creients com no creients, puguin "conèixer, respectar i conviure" amb les diferents comunitats religioses de Tarragona.
nit-religions-tarragona-2021

La Nit de les Religions arriba a Sant Cugat del Vallès

AUDIR | Després de Barcelona i Tarragona, La Nit de les Religions serà una realitat a Sant Cugat del Vallès aquest dissabte. L'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) organitza la primera edició, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, i inclou una vintena d’activitats de vuit tradicions religioses o conviccionals presents a la ciutat que es duran a terme al llarg del dia.
nit-religions-2022-0

Nit de les Religions: “Els gitanos sempre hem sigut molt creients”

DAVID CASALS –CR | L’espiritualitat del poble gitano ha estat aquest cap de setmana un dels protagonistes de ‘La nit de les religions’, una jornada de portes obertes a una quarantena de llocs de culte, organitzada pel grup jove de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR).
bisbes-lleida-solsona-2

Els bisbes de Lleida i Solsona, nous responsables de Catalonia Sacra i Ecumenisme

GIEC | Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), reunits els dies 18, 19 i 20 de juliol a Salardú, han elegit Salvador Giménez, bisbe de Lleida, com a nou bisbe president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS). Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya també han escollit Francesc Conesa, bisbe de Solsona, com a encarregat de les reunions dels delegats diocesans d'ecumenisme i relacions interreligioses de Catalunya.
reus

“Feu d’aquest estiu un espai íntim, profund i solidari”

CR | Dedicar les vacances a "aquell que viu dins nostre". És la proposta del Grup de Diàleg Interreligiós i Interconviccional de Reus per aquest estiu. La sessió de diàleg 'Vacances conscients i descans contemplatiu' els va servir per reflexionar sobre la importància del descans durant les vacances. Conviden a fer de l'estiu un espai "íntim, profund i solidari". 

panoràmica

Veure la fe