Vés al contingut

notícies relacionades

pare-botam-2022

Mor el caputxí Joan Botam, el pare de l'ecumenisme a Catalunya

CR | El caputxí Joan Botam ha estat un dels pioners en el diàleg ecumènic a Catalunya. Amb una llarga trajectòria compromesa en la defensa dels drets civils i de la democràcia a Catalunya, ha mort aquest dijous als 97 anys després de molts mesos de salut delicada. Les exèquies se celebraran a l'església dels Caputxins de Sarrià el 2 de desembre a les 11h. 
mapa-grups-dialegs-interreligios-01

Quin grup de diàleg interreligiós tens més a prop de casa?

ANNA GUIMERÀ / ROGER VILACLARA –CR | Salt, Tortosa, Manresa, Lleida o Reus. Hi ha grups de diàleg interreligiós a aquestes poblacions i a una vintena més arreu del territori de Catalunya. Són grups que aprofundeixen i dialoguen sobre els continguts essencials de cada religió i que promouen la convivència i la cohesió entre ciutats, pobles i barris a través del coneixement de les tradicions, espiritualitats i confessions. Amb la intenció d'apropar aquestes iniciatives i fer-les més visibles, des de Catalunya Religió publiquem aquest mapa interactiu per trobar el grup de diàleg interreligiós més proper a casa teva. 
neus-forcano-direccio-justicia-pau

Neus Forcano, nova directora de Justícia i Pau Barcelona

JUSTÍCIA I PAU | "En aquests moments, torna a ser clau promoure la cultura de la pau i obrir espais de reflexió i debat sobre justícia social i restaurativa". Són les paraules de la professora i activista Neus Forcano que, des d'aquest dilluns, és la nova directora de Justícia i Pau Barcelona. Llicenciada en Filologia, compta un llarg recorregut dins el món educatiu i social amb la participació en moviments feministes d'Església i també interreligiosos com la plataforma 'Alcem la Veu' o l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i interconviccional (AUDIR). Forcano pren el relleu de Miquel Torres, l'anterior director de Justícia i Pau Barcelona. 

segona nit de les religions a Tarragona

“La Nit de les Religions a Tarragona permetrà a creients i ateus conviure amb totes les comunitats”

CR | "Totes les comunitats religioses de Tarragona estan implicades en la Nit de les Religions". Ho ha explicat orgullós l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en la inauguració d'aquesta segona edició de la iniciativa que proposa l'Associació de la UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR). Sobre aquestes jornades que s'allarguen fins aquest diumenge, Ricomà ha assegurat que permetran que, tant creients com no creients, puguin "conèixer, respectar i conviure" amb les diferents comunitats religioses de Tarragona.

nit-religions-tarragona-2021

La Nit de les Religions arriba a Sant Cugat del Vallès

AUDIR | Després de Barcelona i Tarragona, La Nit de les Religions serà una realitat a Sant Cugat del Vallès aquest dissabte. L'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) organitza la primera edició, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, i inclou una vintena d’activitats de vuit tradicions religioses o conviccionals presents a la ciutat que es duran a terme al llarg del dia.

panoràmica

Veure la fe