Vés al contingut

notícies relacionades

La cultura de la cura com a camí de pau. Missatge del papa Francesc

(CR) La cura dels més febles centra el missatge del papa Francesc en la 54a Jornada Mundial de la Pau. El Papa assenyala mostres de solidaritat arran de la crisi per la pandèmia de la Covid-19. Però també la continuïtat en els conflictes i la violència. Uns fets que “ens ensenyen la importància de fer-nos càrrec els uns dels altres i també de la creació”.

"No sols curen els fàrmacs i les tècniques, també hi ha gestos sanadors"

(Maite Hereu –Sant Joan de Déu) Aquest mes d'agost l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu dedica l'entrevista al germà Quim Erra, superior de la comunitat d'Esplugues de Llobregat. Erra parla dels models d'atenció centrats en la persona i reconeix "rutines, actituds, rigideses, limitacions, que són susceptibles de millora".

Laudato si', des de la militància dels educadors ambientals

(Pere Vives) La segona encíclica signada pel papa Francesc adreçada a totes les persones que habiten la terra i al concepte de la casa de tots, gira al voltant de l’ecologia, entesa en un sentit ampli i no estricte de la paraula. Aquesta barreja d’ecologia, fe i espiritualitat que fa el Sant Pare, no estarà exempta de moltes interpretacions i donarà ben segur de què parlar, però si en el conjunt suma per al bé comú i per a la millora i conservació del medi ambient, benvinguda sigui.

panoràmica

Veure la fe