Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR/L'Hospitalet de Llobregat) Som a l'Escola Sant Jaume, de la Fundació d’Escoles Parroquials. El coordinador de pastoral, el professor Jordi Mas, ha demanat a Justícia i Pau que parli sobre la pena de mort i la tortura a un grup de 2n de Batxillerat. La sessió forma part del catàleg d'activitats que aquesta organització posa a disposició d'escoles i entitats per a treballar els drets humans, la justícia, l'economia, la pau o el pensament social cristià.

El director de Justícia i Pau, Eduard Ibáñez, és en aquesta ocasió qui dinamitza el diàleg amb els alumnes. “A través del que diuen captem l'estat d'opinió de la ciutadania sobre moltes qüestions”, explica en l'entrevista a CatalunyaReligió.cat. Ibáñez reconeix que és un dels avantatges de posar un peu a les escoles: “Quan organitzem xerrades en altres àmbits la gent que ve sol ser la convençuda, en canvi a les escoles veiem la realitat social per on va i això és molt interessant”.

El vídeo també recull els objectius que persegueix una escola en sol·licitar aquest servei. El professor Jordi Mas comenta com la sessió encaixa amb el projecte educatiu del centre, que busca formar persones compromeses. I diu que “els testimonis en primera persona ajuden a fer més viu el missatge i que els alumnes estiguin molt més receptius”.

Justícia i Pau fa molts anys que aposta per aquesta línia de sensibilització amb alumnes de secundària, batxillerat i cicles. Però també treballa amb grups d'adults, ja siguin pares i mares vinculats a centres educatius, o membres d'altres entitats.

És una via per difondre propostes de transformació social sobre qüestions com ara el consum responsable, la crisi, la pobresa i la marginació, les oportunitats i problemes que generen les migracions, o el desarmament i la no violència.

Les entitats interessades en programar activitats de cara el curs vinent poden posar-se en contacte amb Justícia i Pau.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.