Vés al contingut

notícies relacionades

Nova Càtedra sobre la llibertat religiosa a Blanquerna

(Laura Mor –CR) El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha concedit una subvenció per a promoure i liderar un nou espai de recerca i divulgació a la Fundació Blanquerna - Universitat Ramon Llull. Es tracta de la nova Càtedra sobre llibertat religiosa i de consciència.

Comunitats cristianes obren diàleg davant del conflicte a Catalunya

(Lucía Montobbio/Laura Mor –CR) La pandèmia de la Covid-19 ha acaparat els mitjans de comunicació. No obstant, hi ha altres realitats que segueixen el seu curs, fent-se presents en el nostre dia a dia. És el cas de les diferents posicions polítiques en el moment d’abordar el conflicte entre Catalunya i Espanya. Això afecta diversos àmbits, incloses les comunitats cristianes. Des de Justícia i Pau es fa una aportació diferent que promou el diàleg i la cohesió social, inspirat en l’Evangeli i en el pensament cristià.

Eduard Ibáñez: “La laïcitat entesa correctament ha de protegir la llibertat religiosa”

(Jordi Llisterri-CR) “Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió; aquest dret inclou la llibertat de canviar de religió o de creença, i la llibertat, individualment o col·lectivament, en públic o en privat, de manifestar la seva religió o creença per mitjà de l'ensenyament, la pràctica, el culte i l'observança”.

La doctrina social de l'Església crida també els joves a l'acció

(Laura Mor –CR) Parlar als joves de doctrina pot semblar una mena de provocació contracultural. Però si aquesta doctrina té com a objecte l'acció social, la cosa canvia. Amb voluntat instrumental i pedagògica, el llibre del Docat presenta als joves la Doctrina Social de l'Església com un “missatge alliberador”. El mateix títol assenyala el sentit de l'acció: el verb 'do' - 'fer' en anglès- se suma al 'cat', que correspon al catecisme.

Justícia i Pau: “L'aigua és un do de Déu i hem de gaudir-la amb responsabilitat”

(Laura Mor –CR) L'aigua com a do de la creació, l'aigua com a vida i l'aigua com a responsabilitat. Són les tres perspectives que Justícia i Pau Europa treballarà aquest proper cap de setmana a Barcelona. Des de divendres a la tarda i fins diumenge al migdia, Justícia i Pau acull a la capital catalana el seminari internacional 'Aigua: font de vida. Un dret humà i una responsabilitat per a Europa'.

Animaset i Catalunya Religió inauguren local

(CR) Nova seu. Animaset i Catalunya Religió han inaugurat els nous locals de la redacció conjunta. Una seixantena de representats de les entitats que donen suport als dos projectes van assistir a la benedicció dels locals divendres al migdia. Els nous locals estan situats al Palau Mercader, al barri gòtic de Barcelona.

panoràmica

Veure la fe

podcasts