Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el coordinador de la Comissió de la Infància de Justícia i Pau, Jordi Cots, han presentat aquest dilluns el llibre 'III Jornades catalanes sobre l’infant. La responsabilitat dels adults vers els infants'. Editat en format electrònic, recull tota la producció escrita d’aquestes jornades, que van tenir lloc els dies 13 i 14 de febrer de 2014, justament coincidint amb els 25 anys de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l’infant i els 35 anys de l’Any Internacional de l’Infant.

El llibre l'ha coordinat el comitè organitzador de les jornades –amb Jordi Cots, Araceli Lázaro, Maria Urmeneta i Jesús Vilar i recull tota la producció escrita d’aquelles jornades que van comptar amb la participació de prop de 300 persones i que va organitzar de forma conjunta l’Observatori dels drets de la infància i la Comissió de la Infància de Justícia i Pau.

En 194 pàgines s'hi poden trobar parlaments institucionals, ponències, taules rodones, elaboracions de grups de treball i un manifest final que tanca les jornades i obre, a la vegada, el camí per donar continuïtat a tota aquesta producció. Aquesta declaració final fa una crida a "redescobrir la infància" i amb contundència diu que "urgeix una autocrítica seriosa, cal reconèixer les competències dels infants; fer un canvi que permeti l’aplicació d’aquest text fonamental en el dia a dia de la infància". Com a novetat el llibre inclou un pròleg del sociòleg alemany Manfred Liebel, que és expert en drets dels infants i dels joves.