Vés al contingut

notícies relacionades

L'Escola Cristiana ofereix les seves aules per acollir infants refugiats d'Ucraïna

(CR) En el manifest fet públic aquest dimarts, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) ofereix les seves aules per acollir els infants, joves i famílies que arribin refugiats des d'Ucraïna. En el comunicat expressen "el rebuig absolut a la violència" que està patint Ucraïna així com altres països del món.

Justícia i Pau demana a Repsol que assumeixi accions de reparació pel vessament de petroli al Perú

(CR) Com a membres de la Xarxa per la Justícia Climàtica, Justícia i Pau ha anunciat que se suma a la campanya #RepsolHazteCargo. Una iniciativa que neix com a resposta al desastre ecològic produït pel vessament de petroli de la refineria de Repsol a Ventanilla, al Perú. Demanen que Repsol "assumeixi immediatament les accions de reparació, contenció i compensació" i reclamen "sancions administratives i accions civils o penals segons correspongui".

El manifest del ‘convivialisme’

(Cristianisme al segle XX) Aquest dissabte ha tingut lloc telemàticament el primer dels Debats a Sant Ildefons del curs, organitzat per l’associació Cristianisme al segle XXI, sota el títol ‘El Manifest del Convivialisme’. L’acte ha anat a càrrec delJosep Busquets i Martí Olivella, promotors de les lluites per la pau i la no-violència.

Arrels Sant Ignasi denuncia que “no tenir casa mata”

(CR/Arrels Sant Ignasi) “Que les administracions executin un pla global per evitar que hi hagi persones dormint als nostres carrers de Lleida”. És una de les peticions del manifest que aquest dijous ha fet públic Arrels Sant Ignasi. Denuncien que a Lleida hi ha 872 persones sense llar gairebé un 20% més que l’any passat, de les quals 80 sense sostre. I alerten que durant la pandèmia han crescut les persones en habitatge insegur.

Crida internacional de Sant’Egidio: “Sense ancians no hi ha futur”

(CR) “Sense ancians no hi ha futur. Crida per a re-humanitzar les nostres societats. No a una sanitat selectiva”. Aquest és la crida del manifest internacional que ha promogut la Comunitat de Sant’Egidio després que la Covid-19 posés en evidència com “els ancians estan en perill a molts països europeus” i que “les dramàtiques xifres de morts en residències fan estremir”.

La pastoral obrera alerta de la pèrdua de drets laborals

(CR) Amb motiu del Dia Internacional dels treballadors i les treballadores, els moviments i col·lectius obrers cristians de Catalunya i Balears fan públic aquest comunicat conjunt en defensa dels drets laborals. Enguany se celebren els 25 anys de la pastoral obrera de tota l'Església. Es tracta d'un moviment compromès amb els més febles, que treballa en el context del món obrer i des de la fidelitat al missatge alliberador de Jesús.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe