Vés al contingut

notícies relacionades

La valentia de la religiosa Maria Rosa Molas, en una novel·la

(CR) Aquesta setmana l’escriptora i professora Carmen Guaita presenta a Catalunya el llibre Consolación. Una publicació que relata la història de la fundadora de la congregació de les Germanes de la Consolació, Maria Rosa Molas. Les presentacions tindran lloc en dues ciutats capitals a la vida de la santa catalana: divendres a Tortosa i dissabte a Reus.

‘Els museus diocesans i el patrimoni de l’Església catalana durant el franquisme’, a Tarragona

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest diumenge va tenir lloc la presentació del llibre ‘Els museus diocesans i el patrimoni de l’Església catalana durant el franquisme’ a la sala d’actes del Centre Tarraconense el Seminari. Aquesta publicació és fruit de les aportacions de la V Jornada de museus i patrimoni de l’Església a Catalunya que es va celebrar a Tarragona el mes de novembre de 2017.

‘Fratelli Tutti’, el compendi del món que voldria Francesc

(CR) Per saber què pensa el papa Francesc dels principals temes de la doctrina social de l’Església, les relacions internacional, la justícia social, la immigració, la resolució de conflictes, la gestió política... cal llegir ‘Fratelli Tutti’. Francesc ha signat la nova encíclica aquest dissabte sobre la tomba de Sant Francesc a Assís. El text íntegre s’ha fet públic aquest diumenge.

Joan Estruch, el sociòleg a contracorrent (dins d’un ordre)

(Jordi Llisterri-CR) El sociòleg Joan Estruch ha publicat les seves memòries. És el pare de la sociologia de la religió a Catalunya. Fins i tot de bona part de la sociologia a Catalunya i del seu departament a la Universitat Autònoma de Barcelona.

panoràmica

Veure la fe