Vés al contingut

notícies relacionades

La valentia de la religiosa Maria Rosa Molas, en una novel·la

(CR) Aquesta setmana l’escriptora i professora Carmen Guaita presenta a Catalunya el llibre Consolación. Una publicació que relata la història de la fundadora de la congregació de les Germanes de la Consolació, Maria Rosa Molas. Les presentacions tindran lloc en dues ciutats capitals a la vida de la santa catalana: divendres a Tortosa i dissabte a Reus.

El bisbat de Vic presenta un llibre monogràfic sobre la basílica d'Igualada

(Bisbat de Vic) El llibre La Basílica de Santa Maria d’Igualada s’ha presentat aquest divendres a la tarda a la basílica d’Igualada. Es tracta d’una obra monogràfica sobre la basílica que repassa la història del monument amb més de 1.000 anys d’existència així com el seu valor artístic.

‘Els museus diocesans i el patrimoni de l’Església catalana durant el franquisme’, a Tarragona

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest diumenge va tenir lloc la presentació del llibre ‘Els museus diocesans i el patrimoni de l’Església catalana durant el franquisme’ a la sala d’actes del Centre Tarraconense el Seminari. Aquesta publicació és fruit de les aportacions de la V Jornada de museus i patrimoni de l’Església a Catalunya que es va celebrar a Tarragona el mes de novembre de 2017.

“Assumim la responsabilitat de continuar el treball de Pere Casaldàliga”

(CR) “Perquè hi hagi un món nou, hi ha d’haver relacions noves; és clar el desafiament perquè conreem, cultivem, aquestes noves relacions, a tots els nivells”. “Nosaltres els cristians creiem també que Déu és relació”. Són paraules de Pere Casaldàliga que aquest dimarts al vespre s’han recordat en la presentació de la Fundació que porta el seu nom.

‘Fratelli Tutti’, el compendi del món que voldria Francesc

(CR) Per saber què pensa el papa Francesc dels principals temes de la doctrina social de l’Església, les relacions internacional, la justícia social, la immigració, la resolució de conflictes, la gestió política... cal llegir ‘Fratelli Tutti’. Francesc ha signat la nova encíclica aquest dissabte sobre la tomba de Sant Francesc a Assís. El text íntegre s’ha fet públic aquest diumenge.

Joan Estruch, el sociòleg a contracorrent (dins d’un ordre)

(Jordi Llisterri-CR) El sociòleg Joan Estruch ha publicat les seves memòries. És el pare de la sociologia de la religió a Catalunya. Fins i tot de bona part de la sociologia a Catalunya i del seu departament a la Universitat Autònoma de Barcelona.

panoràmica

Veure la fe