Vés al contingut

notícies relacionades

La catequesi busca protecció i refugi a Montserrat

(CR) Els catequistes tenen una cita a l’agenda. Arriba després d’un any sense poder-se trobar de forma presencial per la pandèmia. De divendres 19 a diumenge 21 celebren a Montserrat les Jornades de Formació de Catequistes que organitza el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC). La tretzena edició situa el servei d’anunci de l’evangeli als peus de la Moreneta.

“L’equip de catequesi no pot tenir propòsits contradictoris”

(Laura Mor –CR) Ho han sentit del dret i del revés. Per treballar en equip a la parròquia cal tenir clar quin és l’objectiu del servei i que sigui compartit per tothom. Els participants les Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades aquest divendres i dissabte, s’emporten feina a la comunitat cristiana d’origen. Ara els toca recordar què els mou, repensar hàbits i dinàmiques per incloure totes les mirades i centrar-se en el més important.

“Amb un catequista sense passió, el millor mètode tindrà un impacte menor”

(Laura Mor –CR) Si bé la catequesi ofereix el missatge de Jesús a petits i joves, el ressò d'aquest servei ha d'arribar a tot l'entorn parroquial. Tant a l'equip de catequistes com també als familiars dels nens que no arriben a creuar la porta. Així ho ha sabut captar el Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC), que divendres i dissabte va dedicar les jornades de responsables de catequesi de Catalunya i les Illes Balears a parlar de noves experiències adreçades a les famílies de la catequesi.

Les jornades de responsables de catequesi es fixen en la comunitat cristiana

(CR) Obertes les inscripcions a les divuitenes Jornades interdiocesanes de responsables de catequesi, dels propers dies 5 i 6 de juliol, enguany dedicades a “descobrir que el lloc natural de la catequesi està al cor de la comunitat parroquial”. El Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC) organitza aquestes jornades que tindran lloc a l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona. El termini per inscriure-s'hi finalitza el 30 de juny.

Com es crea i recrea la memòria monàstica medieval?

(Monestir de les Avellanes) El 10 i 11 de juliol de 2017 el Monestir de les Avellanes acollirà la vuitena edició de les Jornades internacionals sobre història de l’Església i la religiositat, que enguany explicaran les diferents maneres com s’ha creat i mantingut la memòria dels monestirs des de l’edat mitjana fins als nostres dies.

Veure la fe