notícies relacionades

Els bisbes parlen de la primera Jornada Mundial...

(GIEC) El papa Francesc ha instituït que cada quart diumenge de juliol, prop de la memòria litúrgica dels sants...

Cristianisme i Justícia ens acosta a la figura de...

(Jesuïtes)“L'atractiu d’una autora com Simone Weil radica en el fet que permet escapar al seu lector de la tirania de l...

“L’Observatori de Comunicació, Religió i Cultura...

(Francesc Viadel -Blanquerna) Míriam Díez Bosch (Girona, 1973) és llicenciada en Ciències de la Informació per la...

Creen el Premi Gaudí sobre recerca del fet...

(Ateneu Universitari Sant Pacià) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i l’Ateneu Universitari Sant Pacià (...

Els bisbes parlen de sant Pere i sant Pau

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la solemnitat dels sants apòstols Pere i...

“El foc de la nit de Sant Joan significa el desig...

(U. Abat Oliba CEU) D'aquí a unes hores, les fogueres tornaran a encendre's i les primeres hores del dia 24 de juny,...

Teresa Llach: “Com Joaquima de Vedruna, cal tenir...

(Laura Mor –CR/Vic) “Experta en humanitat”. Així defineix Maria Teresa Llach Galilea a la fundadora de la seva...

“L’eutanàsia: ben viure, ben morir”

(CR) L’Ateneu Universitari Sant Pacià, en col·laboració amb l’Institut Borja de Bioètica-URL publica aquesta setmana...
  •  
  • 1 de 149

panoràmica

Càtedra d'Ètica i Pensament Cristià IQS
Càtedra d'Ètica i Pensament Cristià IQS
Càtedra d'Ètica i Pensament Cristià IQS
  •  
  • 1 de 139

veure la fe

Francesc Torralba. L'Eutanàsia: ben viure, ben morir

"Aquesta llei afectarà especialment als grups vulnerables. El que cal és crear un entorn en què tothom pugui viure dignament." Francesc Torralba, teòleg i filòsof, professor de la Facultat de Filosofia de Catalunya (AUSP - URL).

Els Drs. Francesc Torralba, Margarita Bofarull, Montserrat Esquerda i Joan Viñas reflexionen al voltant de la Llei Orgànica de regulació de l'eutanàsia, que entra en vigor aquest mes de juny. Una llei que genera moltes preguntes però que no dona respostes. A través d'aquests testimonis podem arribar a posar llum a la foscor.

Margarita Bofarull. L'eutanàsia: ben viure, ben morir

"Les persones el que desitgem és estar ben cuidades fins al final. Pensem que hi ha malalties incurables, però no hi ha persones incuidables. (...) No es tracta d'eliminar el que pateix, sinó d'acompanyar-lo amorosament fins al final de la vida i garantir-li el màxim confort i benestar possible". Margarita Bofarull, metgessa, presidenta del Patronat de l'Institut Borja de Bioètica (URL) i professora de l'Ateneu Universitari Sant Pacià.

Els Drs. Montserrat Esquerda, Joan Viñas, Francesc Torralba i Margarita Bofarull, reflexionen al voltant de la Llei Orgànica de regulació de l'eutanàsia, que entra en vigor aquest mes de juny.

Joan Viñas. L'eutanàsia: ben viure, ben morir

"La sedació pal·liativa és la solució de la immensa majoria de casos de dolor intractable: és el que s’està practicant ara. La gent no ho sap, i com que no ho sap, demana l’eutanàsia perquè té por, és pensa que patirà... i no és això." Joan Viñas, metge i exrector de la Universitat de Lleida.

Els Drs. Montserrat Esquerda, Joan Viñas, Francesc Torralba i Margarita Bofarull, reflexionen al voltant de la Llei Orgànica de regulació de l'eutanàsia, que entra en vigor aquest mes de juny.

Montserrat Esquerda. L'Eutanàsia: ben viure, ben morir

"És una mala mort quan socialment no s'accepta, quan els professionals no estan preparats per gestionar les situacions que es generen en final de vida, o quan la societat deixa a la incomprensió, a la soledat, a lo racional, la mort." Montserrat Esquerda, pediatra i directora de l'Institut Borja de Bioètica (URL)

Els Drs. Montserrat Esquerda, Joan Viñas, Francesc Torralba i Margarita Bofarull, reflexionen al voltant de la Llei Orgànica de regulació de l'eutanàsia, que entra en vigor aquest mes de juny.

Buscadors i residents. Sobre la incomoditat de ser cristià avui

(Comunitat Sant Ildefons) Oriol Quintana, doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i professor a la càtedra d'Ètica i Pensament de l'IQS (Universitat Ramon Llull), participà el 10 de maig en Trobada Mensual de la comunitat de Sant Ildefons per parlar de com els creients hem de viure l'Evangeli enmig de la societat.

Som una escola de fraternitat?

(FECC) Xavier Casanovas, director del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia, respon a la pregunta “Som una escola de fraternitat?”. La qüestió parteix sobre la recent encíclica social del papa Francesc Fratelli Tutti i quin pot ser el seu ressò a l’escola cristiana. En aquesta cinquè lliurament de “caFEïna. Videocàpsules per desvetllar la pastoral educativa” s’ofereixen breus claus de lectura del document i es plantegen tres preguntes per a tota escola que vulgui treballar la fraternitat en perspectiva evangèlica: “Qui és el meu pròxim?”, “Amb qui obre diàleg l’escola?” I, finalment, “Com promou l’escola l’autèntica amistat social?”.

  •  
  • 1 de 74

monogràfics