Vés al contingut

notícies relacionades

Completada la col·lecció ‘Clàssics cristians del segle XX’

(Laura Mor –CR) “He lliurat un bon combat, he acabat la cursa i he conservat la fe”. L'estudiós Sebastià Janeras ha recordat la sentència de sant Pau aquest dimecres per explicar que s’ha completat ja la col·lecció ‘Clàssics cristians del segle XX’, iniciada el 2008.

El CPL publica l'edició ampliada i revisada de la Litúrgia de les Hores

(Laura Mor –CR) Els primers cristians es reunien per pregar en certes hores del dia: a la sortida del sol i quan es feia fosc. A poc a poc s'hi van incorporar d'altres moments de pregària, d'acord a la narració dels evangelis, que indicava com els deixebles de Jesús dedicaven unes estones concretes a pregar. L'Església va instituir aquesta pràctica. És el que es coneix com a Ofici Diví o Litúrgia de les Hores i té com a base el diàleg: Déu parla i el poble respon.

La Seu d'Urgell, amfitriona de la desena trobada Taizé-Catalunya

(Bisbat d'Urgell) El proper dissabte 8 d'octubre La Seu d'Urgell acollirà la desena Trobada de grups de pregària de Taizé. Una convocatòria oberta a totes les generacions: grans i joves amics de Taizé s'hi trobaran per fer pregària i activitats de descoberta i reflexió. El període d’inscripció està obert.

La Càtedra Josep Pont i Gol prendrà el relleu al Centre d'Estudis Pastorals

(Laura Mor –CR) No hi ha concrecions, sols una decisió: els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya crearan la Càtedra de Teologia Pastoral 'Arquebisbe Josep Pont i Gol' per continuar amb la tasca del Centre d’Estudis Pastorals. La nova Càtedra estarà integrada a la Facultat de Teologia de Catalunya i tindrà cura de l’edició de la revista Quaderns de Pastoral.

Un treball sobre la solidaritat, Premi Josep M. Pañella 2015

(Jesuïtes) Aquest dimecres l’alumna de l’Institut Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet Brenda Baena Diaz rebrà el premi Premi Josep M. Pañella i Mora, sj que convoca la Fundació La Vinya d’Acció Social amb el suport de Cristianisme i Justícia i ESADE. L’acte de lliurament que es farà el proper dimecres a Parròquia Mare de Déu de Bellvitge de L’Hospitalet de Llobregat.

Neix la 'Bíblia de la Comunitat' per ocupar un lloc central a les esglésies i a les cases

(Laura Mor –CR) Entronitzada, sigui en un ambó o en un faristol, i ben a la vora del sagrari o com a punt de referència de pregària familiar a les cases. Aquest és el lloc preeminent que el Centre de Pastoral Litúrgica i l'Associació Bíblica de Catalunya busquen per a la nova edició de la bíblia que sortirà al carrer el proper 15 de març.

Josep Maria Solà comenta l'evangeli al 'Paraula i Vida 2015'

(Claretians) La nova edició del llibret Paraula i Vida ja està a impremta i comptarà amb els comentaris del teòleg Josep Maria Solà i Montserrat. Solà és membre del seminari permanent d’autors prenicencs la Facultat de Teologia de Catalunya, forma part de l’equip responsable de l’Escola de Teologia del Maresme i col·labora en tasques pastorals a la parròquia de Sant Josep de Mataró.

Veure la fe