Vés al contingut

notícies relacionades

Míriam Hatibi: "Les traves ara per arribar a Europa són inhumanes"

(Glòria Barrete –CR) Imaginen que es casi el seu fill i no puguin anar a la seva boda? O que vulguin conèixer el seu net però no puguin agafar un avió per fer-li una visita? Potser pensen que això només passa en països llunyans, però no, també passa avui a tan sols quinze quilòmetres de la frontera amb Ceuta, i és que si vens del Marroc, per exemple, i no tens molts diners al banc això no serà possible. Ara, que des d'aquí fem una escapada de cap de setmana per visitar Nador no serà cap problema si tenim passaport europeu.

‘L’apicultor d’Alep’, la crisi dels refugiats feta llibre

(Glòria Barrete –CR) La darrera sessió del club de lectura Amb fe de llibres s’ha dedicat al comentari del llibre L’Apicultor d’Alep de Christy Lefteri. Una obra publicada el 2020 en català per Columna.  ► Podeu recuperar la conversa aquí.

‘La llarga caminada’, el relat del millor i el pitjor de la condició humana

(Glòria Barrete –CR) La darrera sessió del club de lectura Amb fe de llibres s’ha dedicat al comentari del llibre La llarga caminada de Slavomir Rawicz. Una obra que va sortir publicada l’any 1956 i que l’any 2001 l’editorial Símbol Editors la va traduir al català gràcies al traductor Joan Solé.

‘Cançó de la plana’, “la vida s'ha d'entomar tal com ve”

(Glòria Barrete –CR) Acollirien algú sense preguntes, sense reticències, sense esperar res a canvi i sense miraments? Aquesta és una de les qüestions que apareixen de fons en el llibre ‘Cançó de la plana’, del novel·lista Kent Haruf i que s’ha comentat en la darrera sessió del club de lectura de Catalunya Religió ‘Amb fe de llibres’. 

“El pare Ubach era un home aventurer i capaç de tot per trobar les restes de la Bíblia”

(Glòria Barrete –CR) L'any 2018 per Setmana Santa la catedràtica de llengua catalana Lourdes Godoy viatja per primera vegada al Líban. Documentant-se per a la seva estada llegeix alguns llibres sobre el país on troba algunes referències sobre el pare Ubach, monjo de Montserrat, i li pica la curiositat la seva figura. Torna del viatge i cerca llibres sobre Ubach, trobant ben poca cosa. S’apropa fins a Montserrat i el pare Massot li ofereix consultar l’arxiu del pare Ubach.

panoràmica

Veure la fe