Vés al contingut
Catalunya Religió
museu-diocesa-bcn
Fotografia: Museu Diocesà de Barcelona.

CR 'Ignatius Experience, el poder transformador d'una ferida' és la nova exposició que es pot visitar des d'aquest dijous al Museu Diocesà de Barcelona. Coincidint amb el 500 aniversari de l'arribada d'Ignasi de Loiola a Manresa, l'exposició vol acostar al públic l'experiència mística que va viure el sant. Estarà disponible fins al 5 de febrer de 2023.

L'exposició l'ha organitzat el Museu Diocesà de Barcelona conjuntament amb la Companyia de Jesús. En ella, s'hi exhibeixen diverses obres relacionades amb la vida de sant Ignasi de Loiola i la Companyia, així com altres peces que l'enriqueixen i completen.

La mostra és un itinerari pel camí realitzat per sant Ignasi, des que és ferit en la defensa de Pamplona, la seva convalescència a Loiola i el seu pelegrinatge espiritual i humà que el durà per mitja Europa, fins a París, on fundarà la Companyia de Jesús. També es fa un petit recorregut per la història de la Companyia i els jesuïtes durant els darrers cinc segles.

Per al recorregut, el Museu Diocesà de Barcelona detalla que es necessiten auriculars i un telèfon mòbil per poder escoltar l'audioguia.

L'exposició també compta amb la col·laboració del Museu de Montserrat i la Catedral de Barcelona.

L'exposició s'emmarca en la celebració de l'Any Ignasià, commemoració del 500 aniversari de la conversió de sant Ignasi a Manresa. És per aquest motiu que durant el decurs del 2022 s’estan fent arreu molts actes, conferències i trobades al voltant de la figura de sant Ignasi, el seu llegat i el que ha suposat la creació de la Companyia de Jesús i la seva tasca evangelitzadora al món.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.