Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Cristiana) Si el curs passat la Jornada de Pastoral Educativa ja apel·lava mestres i professors com a part activa en l'evangelització, enguany, en la vuitena edició, Escola Cristiana reafirma aquest rol. Sota el lema 'Som transmissors de la fe cristiana', aquest divendres i dissabte va tenir lloc al Seminari Conciliar de Barcelona aquesta convocatòria que va comptar amb prop d'una quinzena de tallers, racons d'experiències, exposició d'editorials, ponències, una taula rodona i l’Eucaristia presidida per l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

La jornada es va obrir amb la ponència 'Estímuls per a l'evangelització a l'escola cristiana inspirats en l'Evangeli Gaudium del papa Francesc', a càrrec del professor de Teologia i consultor del Pontifici Consell per a la Nova Evangelització, Xavier Morlans. La taula rodona, per la seva banda, abordà 'La Fe, iniciativa de Déu, encontre que genera valors'.

Pel que fa als tallers, es van organitzar en cinc blocs (De la interioritat a l’amistat amb Jesús; Arribar a Déu a través de l’art musical; Arribar a Déu a través de l’art visual; Acompanyament en la fe i Reunits en el seu nom) i van incloure, entre d’altres, La Duna. Una proposta d'Educació Religiosa; La creu i l'estel: el primer anunci per a infants en dibuixos animats o L'escola, lloc de transmissió de la fe.

La jornada, que va comptar amb la presència d’editorials, va incloure la secció La seva presència batega en el món, que traslladà l’activitat educativa a diferents espais, com el temple de la Sagrada Família o Migra Studium.

Fotografies: Fundació Escola Cristiana de Catalunya.
Vídeo: Arquebisbat de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.