Vés al contingut

notícies relacionades

imagen-vedruna

“A les escoles Vedruna volem que la pastoral sigui motor de canvi”

VEDRUNA | Per a Miquel Codina, els equips de pastoral de l'escola i la Fundació Vedruna Catalunya Educació són "un tresor". Fa 30 anys que és mestre a l'escola Vedruna Balaguer i, juntament amb Cristina Ribalta, promou el voluntariat a Batxillerat. També forma part dels equips de pastoral de les escoles Vedruna. Un àmbit que considera que ha de ser "motor de canvi" per als alumnes. 
blanquerna-informe-joves-pastoral

Un informe de Blanquerna conclou que els joves valoren més les iniciatives de pastoral creades amb ells

BLANQUERNA –URL | Escolta, acompanyament, sostenibilitat i coordinació. Aquestes són les principals característiques que els joves catòlics veuen necessàries a les iniciatives de formació en la fe. Així ho conclou el 'Mapa de necessitats, recursos existents i bones pràctiques en pastoral per a la formació espiritual dels joves a Espanya i Portugal', un informe dut a terme per l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura de la Universitat Ramon Llull (URL), en col·laboració amb la Universitat Catòlica Portuguesa, i el suport de Porticus Iberia.
escola-cristiana

L'Escola Cristiana arrenca el curs amb la mirada posada en el Pacte Educatiu Global

FECC | Aquest dimecres s'han incorporat al nou curs escolar els alumnes d'ESO, batxillerat i formació professional. Amb el retorn, ara sí, de tots els alumnes, el Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana de Catalunya es planteja, per aquest nou curs, posar l'accent en el Pacte Educatiu Global (PEG), una iniciativa engegada el novembre de 2021 pel papa Francesc. La proposta pastoral es configura sota el lema: 'Escolta l'ECO)), Treballem el Pacte Educatiu Global'.

L'Evangeli Gaudium inspira la vuitena Jornada de Pastoral Educativa

(Escola Cristiana) Si el curs passat la Jornada de Pastoral Educativa ja apel·lava mestres i professors com a part activa en l'evangelització, enguany, en la vuitena edició, Escola Cristiana reafirma aquest rol. Sota el lema 'Som transmissors de la fe cristiana', aquest divendres i dissabte va tenir lloc al Seminari Conciliar de Barcelona aquesta convocatòria que va comptar amb prop d'una quinzena

Càritas Barcelona: "Potser no podem enderrocar les tanques, però tenim la clau de la convivència"

(CR/Càritas Barcelona) En ocasió de la Jornada Mundial dels Migrants, que se celebra diumenge, el col·lectiu 'Caminem junts en la diversitat' –format per comunitats cristianes de migrants, i per algunes parròquies amb presència significativa de migrants, per Càritas dels bisbats de Barcelona i Sant Feliu, i per la Delegació de Pastoral social de Barcelona–, proposa la campanya de pastoral amb els migrants amb el lema '

"És possible viure l'Advent des d'eines diferents i tecnològiques"

(Glòria Barrete -CR) El 1902 la Llibreria Protestant d'Hamburg va llançar al mercat el que probablement va ser el primer calendari d'advent imprès. Un any més tard, l'editor Gerhard Lang va començar a vendre imatges amb color per ser retallades i enganxades a les vint-i-quatre caselles d'una cartolina. Aquesta tradició trenca avui amb la cultura del paper i s'adapta a les noves realitats tecnològiques.

L'escola Vedruna treballa per una pastoral comuna a tot Europa

(Laura Mor –CR) La congregació Vedruna presentarà el proper 6 de novembre un document marc sobre la pastoral a les escoles. El contingut d'aquest escrit institucional repercutirà en l'àmbit de la província d'Europa i forma part dels objectius prioritaris dels equips de pastoral Vedruna de Catalunya que aquest dijous s'han reunit a Vic.

Entre el Txad i Burkina Faso, el jesuïta Agustín Goytisolo porta més de 45 anys amb les comunitats

(Jesuïtes) El jesuïta català Agustín Goytisolo, que treballa donant suport a la població més vulnerable a Burkina Faso, acaba de passar uns dies a Barcelona. Goytisolo suma més de 45 anys de dedicació al servei pastoral i a la promoció humana al continent africà. Hem aprofitat la seva visita per recordar amb ell algunes de les experiències viscudes i acostar-nos als projectes en que actualment està implicat.

panoràmica

Veure la fe