notícies relacionades

Setena edició del premi Xavier Batlle a les bones...

(FECC) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya, juntament amb l'Associació Catalana per l'Excel·lència, Qualicat...

Com afavorir la cura entre família i escola?

(Vedruna) En un món on prevalen la immediatesa, els neguits, les tensions i sempre es viu amb el pilot automàtic,...

Comiat al jesuïta Enric Puig com a secretari...

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) Aquest dimarts ha tingut lloc el comiat del pare Enric Puig com a secretari...

Es pot educar en el silenci?

(CR) Molts docents, pares i mares es pregunten si, enmig de la voràgine tecnològica, és possible oferir eines als...

Meritxell Ruiz, nova secretària general de l’...

(Laura Mor –CR) És dona, laica, mare, professora vocacional i a partir de l’1 de setembre serà la nova secretària...

Creen el Premi Gaudí sobre recerca del fet...

(Ateneu Universitari Sant Pacià) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i l’Ateneu Universitari Sant Pacià (...

L’escola concertada convoca una concentració “per...

(CR/FECC) Sota el títol ‘Per un tracte just i equiparable. Igualtat, gratuïtat i diversitat’, les entitats...

13M: Dia Mundial de l'Educació Catòlica

(FECC) A proposta del papa Francesc, i com una iniciativa més pel Pacte Educatiu Global, les diferents...

recull de notícies

Dll, 31/05/2021
|
Betevé

panoràmica

veure la fe

'Mira', l'himne per les 15es Jornades de Pastoral Educativa

(FECC) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha presentat l'himne 'Mira' per a les 15es Jornades de Pastoral Educativa (JPE) organitzades per Escola Cristiana amb el patrocini de l'editorial Baula. El grup Caliu, vinculat a l'escola SAFA-Horta ha estat l'encarregat de fer aquest himne.

La lletra de la cançó respon al lema de les JPE presentades a principi de curs, 'Activa la mirada curiosa'.  Tal com informen des d'Escola Cristiana, "vol ser una invitació a posar cor a la mirada, aportar llum, ser curiós i cercar aquell qui està sol".

Les JPE havien estat dissenyades i presentades durant les trobades territorials de caps de pastoral dels centres educatius durant el passat novembre com unes jornades "híbrides". La situació sanitària actual, però, ha fet replantejar les jornades i, finalment, seran completament online. 

Les persones interessades a participar han de reservar la franja de les 11:00 h a les 13:30 h del divendres 11 de febrer perquè serà el moment de la connexió sincrònica. 

Des d'Escola Cristiana agraeixen la col·laboració del grup Caliu, "la dedicació de l'Oriol Martín per l'edició del vídeo i a l'Ignasi Flores per la cessió de la seva il·lustració".

caFEïna 11 | “Som una escola de sinodalitat”

(FECC) La paraula “sinodalitat” està de moda? Què és la sinodalitat, com afecta a l’escola cristiana i com participar-hi? El Departament de Pastoral de la FECC ha elaborat aquesta videocàpsula de 'caFEïna per desvetllar la pastoral educativa' on s’explica el sentit d’aquest mot, s’ofereix el el context corresponent i s’indiquen algunes claus per viure la sinodalitat en perspectiva educativa. Teniu més informació de com viure la sinodalitat i com contactar amb els corresponents delegats diocesans aquí.

Què és el Premi Gaudí?

(FECC) La Rosa Ribas, professora de la Facultat Antoni Gaudí, ens explica en aquesta videocàpsula què és el Premi Gaudí per a treballs de recerca de Batxillerat i projectes de Cicles Formatius que tractin la temàtica del fet religiós en qualsevol de les seves diverses vessants. Aquest premi és organitzat per l’Ateneu Universitari de Sant Pacià de Barcelona (AUSP), la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i compta també amb la col·laboració d’Edicions Castellnou. Aquest proper any 2022 s’obrirà la convocatòria de la seva primera edició.

caFEïna7 | Què és l’Escola de Pastoral?

En aquesta videocàpsula, Eloi Aran, cap d’àrea pastoral i socioeducativa de l’Escola Cristiana, fa una breu presentació de la formació ‘Títol d’expert universitari en Escola de Pastoral Educativa’, que ofereixen conjuntament la FECC i la Facultat de Ciències de l’Educació (FPCEE) de Blanquerna, Universitat Ramon Llull. L’Escola de Pastoral és una formació d’un curs escolar de durada valorada en 15 ECTS. Va adreçada a tots els agents de pastoral educativa de les escoles cristianes a Catalunya, especialment a aquells que desenvolupen ja càrrecs de responsabilitat i a aquells que volen aprofundir en la tasca evangelitzadora dels centres educatius.

propostes

monogràfics