Vés al contingut

notícies relacionades

abat-bisbe-girona-planellas-2

De Puigdemont a Salvador Illa, les reaccions al nou bisbe de Girona

CR | El nomenament de l'abat de Poblet, Octavi Vilà, com a nou bisbe de Girona, aquest dijous, ha enganxat per sorpresa a l'Església catalana i també al panorama polític del país. Alguns dels seus protagonistes, com Carles Puigdemont o Salvador Illa, han aprofitat les xarxes socials per fer arribar al nou bisbe de Girona i la seva diòcesi els seus missatges després la notícia.
taularodonavitAnima

Josep Cobo: “No es tracta d’actualitzar el llenguatge del cristianisme, sinó d’entendre’l millor”

ELOI ARAN –CR | En el marc de la 17a Jornada de Pastoral Educativa de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), sota el lema 'vitAnima', ha tingut lloc la taula rodona sobre la temàtica 'Educar des de l’Evangeli al s.XXI'. En aquesta ocasió s'ha comptat com a moderadora amb la periodista Laura Mor, cap de comunicació de Vedruna Catalunya Educació, i, com a experts, tres autors amb obra publicada a Fragmenta Editorial: Joan Gómez, autor de Laïcitat, religions i prejudicis; Josep Cobo, autor de Anatomía del cristianismo i Oriol Quintana, autor de La mandra. Tots ells, per altra banda, han tingut relació amb el món educatiu, ja sigui assessorant centres educatius sobre diversitat religiosa, com a docent de filosofia, o dins de la càtedra de 'Pensament Cristià' a l’Institut Químic de Sarrià, respectivament.
jornada educativa

La FECC aposta per fer escoles de vida amb la Jornada de Pastoral Educativa 'vitAnima'

FECC | La 17ª Jornada de Pastoral Educativa de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), que aplega 387 centres educatius i representa un 22% del sistema educatiu de Catalunya,  emfatitzarà amb el lema 'vitAnima' l’aposta per ser escoles de vida; amb una proposta antropològica clara i arrelada en l’humanisme cristià.

enric-puig-entrevista

Enric Puig: “Cal acabar amb l’enfrontament escolar i treballar els aspectes educatius”

ARQUEBISBAT DE BARCELONA | Els resultats del darrer informe PISA van evidenciar un rendiment molt per sota de la mitjana en l’alumnat de casa nostra. Per al jesuïta Enric Puig, que va ser durant 16 anys secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), una causa és "el sovintejat canvi de llei d’educació, que no és convenient".

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts