Vés al contingut
Catalunya Religió
papa-milei-2
Fotografia: Vatican News.
Galeria d'imatges

Vatican News El papa Francesc ha rebut aquest dilluns el nou president de la República Argentina, Javier Gerardo Milei, al Vaticà. Una trobada inesperada després que el president titlles el Papa de "representant del maligne" o de "tifa mal cagada" en aparicions televisives diverses prèvies a la seva candidatura.

Com és habitual, se'n saben poques coses de la trobada del Papa amb el president d'Argentina. Ara bé, el Vaticà l'ha definit com una trobada "molt bona i molt amable". Per la seva banda, Milei ha assegurat que ha explicat al Papa el seu pla econòmic i de contenció social i que Francesc s'ha mostrat "satisfet".

La trobada al Palau Apostòlic del Vaticà ha durat una hora, un temps rècord que el pontífex no havia dedicat a cap altre cap d'Estat en una visita per primer cop fins al moment.

El tradicional intercanvi d'obsequis

Durant l'audiència, el papa Francesc ha obsequiat el cap d'Estat argentí amb un medalló de bronze inspirat en el baldaquí de la basílica de Sant Pere,. També li ha entregat alguns textos dels documents papals i el missatge per a la Pau d'aquest any.

El president argentí ha correspost amb l'edició filatèlica dels correus argentins dedicats a la canonització de Mama Antula, una còpia del document amb el qual el govern argentí acreditava Juan Bautista Alberdi com a encarregat de negocis davant el Papa el 1854 i alguns dolços típics argentins.

Bones relacions entre la Santa Seu i Argentina

Posteriorment, el president argentí s'ha reunit amb el cardenal Pietro Parolin, secretari d'Estat del Vaticà, acompanyat de monsenyor Paul Richard Gallagher, secretari per a les Relacions amb els Estats i Organismes Internacionals. “Durant les cordials converses a la Secretaria d'Estat s'ha expressat satisfacció per les bones relacions entre la Santa Seu i la república argentina i el desig de reforçar-les encara més", han informat des de l'Oficina de Premsa del Vaticà.

En la conversa s'ha parlat també del programa del nou Govern per combatre la crisi econòmica i dels conflictes i el compromís per la pau entre les nacions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.