Vés al contingut
Catalunya Religió
papa-seminaristes
Fotografia: Vatican Media.

Vatican News "No he volgut ofendre mai a ningú ni expressar-me en termes homòfobs". Amb aquestes paraules el papa Francesc s'ha disculpat després de la polèmica per les seves paraules en una reunió amb els bisbes italians a porta tancada en què va dir que als seminaris hi havia "massa mariconeig". Les disculpes les ha fet públiques el director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni, qui ha assegurat que el Papa ha recordat les seves famoses paraules: "A l'Església hi ha lloc per tots". 

Bruni ha informat aquest dimarts que el Papa està "al corrent" dels articles sobre la conversa, a porta tancada, amb els bisbes de la Conferència Episcopal Italiana. En aquest sentit, el director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu ha aclarit que el Papa no ha volgut mai "ofendre ni expressar-se en termes homòfobs". "El pontífex estén les seves disculpes als qui s'hagin sentit ofesos per l'ús d'un terme, divulgat per altres", hi afegeix. 

En la comunicació als periodistes, Bruni recorda les paraules repetides pel Papa en múltiples ocasions: "A l'Església hi ha lloc per a tothom, per a tothom!". "Ningú és inútil, ningú és superflu, hi ha lloc per a tothom tal com som", subratlla Bruni parafrasejant el Papa.

Una paraula de to col·loquial i despectiu

La polèmica del Papa va esclatar aquest dilluns quan es van filtrar les seves paraules en una reunió amb els bisbes italians a porta tancada. Els mitjans italians de La Repubblica i el Corriere della Sera van fer públic que el Papa havia demanat als bisbes que impedissin l'entrada d'homosexuals al seminari, perquè en alguns "ja hi ha massa mariconeig". 

Concretament, el papa hauria fet servir en un to col·loquial la paraula frociaggine, que en italià es fa servir per referir-se despectivament a les persones homosexuals.

En aquest sentit, alguns dels assistents a la reunió creuen que "era evident que el Papa no era conscient de com és d'ofensiva aquesta paraula en italià". Després d'aquestes paraules, el Papa va demanar acompanyar amb respecte i delicadesa els candidats al seminari que no hi poguessin entrar. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.