Vés al contingut
Catalunya Religió
facundo pascarelli
El primer alumne de pràctiques a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida, Facundo Pascarelli
Galeria d'imatges

AINA ARGUETA - CR Fer pràctiques extracurriculars en el cor del Vaticà ara és una opció. Blanquerna ha signat un acord amb la Pontifícia Acadèmia per a la Vida (PAV) perquè els seus estudiants puguin anar a fer una estada i l’alumne Facundo Pascarelli ha estat el primer en animar-se aquest mes de febrer. "Em va semblar una experiència molt interessant quan ens ho van oferir", relata l'estudiant del Màster en Comunicació Política i Social.

La PAV és un ens del Vaticà que s'encarrega de promoure la difusió de la vida i la dignitat humana. És per això que una de les seves activitats principals és organitzar ponències interdisciplinàries i generar un diàleg entre elles. Pascarelli ha participat en l'Assemblea Anual d'aquesta entitat on s'ha celebrat 30 anys d'aquest organisme, conegut com un think tank bioètic vaticà. Les tasques de l'estudiant han consistit en anar a diverses ponències, prendre notes, parlar amb els ponents i les persones que formaven part. "Em va semblar molt important anar a la Conferència Stampa, que és la sala de premsa del Vaticà, on estava el president de la PAV i periodistes de tot el món, entre ells del meu país, Argentina", hi afegeix. Pascarelli explica que va poder veure com es porta la comunicació des de l'Acadèmia.

Ambient interreligiós

Pascarelli reconeix que li ha sorprès que estigués tan present el diàleg interreligiós. "Constantment veia a sacerdots catòlics parlant amb rabins jueus o imans musulmans", assenyala. L'estudiant opina que hi havia "un ambient de col·laboració i escolta" que l'ha permès parlar amb el president de la Conferència Episcopal de Xile o advocats i sarcedots argentins. "Sempre han estat molt receptius", ha agraït.

"El Vaticà no deixa de ser un Estat important i influent en tot el món"

L'estudiant explica que l'ha motivat per contribuir a un canvi al món. "El món no pot continuar com està; m'ha cridat a fer acció, a no quedar-me quiet", emfatitza. "Cadascú amb el seu granet de sorra pot fer feina per ajudar a tothom i a la nostra terra", conclou. Alhora també li ha fet adonar-se de la importància de l'Església: "El Vaticà no deixa de ser un Estat important i influent en tot el món. Dins, pots veure com la política influeix".

L'experiència ha estat molt enriquidora i útil per ell. "Li recomanaria a persones que no siguin catòliques, també, perquè el diàleg interreligiós estava present sempre", diu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.