Vés al contingut

Crec que en els temps que vivim, ens és fàcil preguntar-nos on són els líders? També sé és intrínsec a l’ésser humà criticar als líders o a qualsevol altre que faci quelcom que no ens agradi o convingui. Com diria Jesús a l’evangeli de Mateu, per què et fixes en la brossa que hi ha a l'ull del teu germà, i no t'adones de la biga que portes al teu? És per això, hauríem de tenir tots una actitud més proactiva per parar i reflexionar com fem les coses i com podem millorar.

És cert que, en general, trobem a faltar un lideratge ferm, capacitat i amb una gran visió.

Però lideratge, liderar, significa tenir influència i tots, d’una manera o altra, en tenim i influenciem a un cercle de persones. Com millor gestionem aquest lideratge, com més eines tinguem per desenvolupar-nos, més positivament influenciarem en la nostra societat.

El lideratge no implica posició, títol ni poder. Implica ajudar a alliberar el potencial de les persones. Així podríem dir que uns pares tenen un bon lideratge quan ajuden a créixer i madurar als fills donant les eines necessàries per poder afrontar per ells mateixos la vida. O un mestre té un bon lideratge quan és capaç de despertar interès per la seva matèria i guiar en l’aprenentatge sense que se n’adonin els alumnes. O una directora té un bon lideratge quan cada persona del seu equip és capaç de treure el seu màxim potencial i fer equip amb els companys.

Podríem escriure molt del lideratge, de fet nosaltres com església dediquem molt de temps a la formació de lideratges.

Però m’agradaria deixar-vos tres conceptes de quin tipus de líders crec que necessita la nostra societat:

  1. Necessitem líders amb visió, formats i coneixedors del seu medi, però sobre tot que entenguin el lloc, les persones, les circumstancies amb les que han de gestionar.
  2. Necessitem líders amb passió, que creguin en el que fan, que inspirin amb els que han de treballar, que ajudin a alliberar el potencial dels altres.
  3. Necessitem líders que mostrin veritable amor per les persones, en un món on el que conta és la posició, la fama, el prestigi, el que realment pot capgirar-ho tot és la mostra d’estima i servei a els altres.

És cert que tothom té influència, però no tothom hauria de tenir-la si no la gestiona bé.

Si estàs interessat en aquest tipus de lideratge et deixo la web on pots trobar informació de la Cimera de lideratge que fem a Terrassa.

Tags
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.