Vés al contingut
blog-ruth-lideratge-manca

En realitat no tenim manca de lideratge, tot al contrari mai com ara hem donat tanta visibilitat al lideratge. Hem empoderat a les persones perquè agafin el seu lideratge, hem ensenyat la importància del lideratge, però del que tenim en realitat molta manca, és de bon lideratge. Perquè el lideratge pot ser saludable o tòxic.

Quan parlem de lideratge, parlem d’influenciar i cadascú de nosaltres té una àrea d'influència. Una àrea més gran o més petita de persones a qui podem influenciar. Tant és així que avui en dia a molts líders que gestionen a través de les xarxes se’ls anomena precisament influencers.

Però, insisteixo, tenim manca de bona influència, de bon lideratge.

A la Cimera Global de Lideratge, tenim un lema: “Quan un líder millora, tot millora en el seu entorn”.

A causa del fet que tots tenim algun tipus de lideratge, tots tenim la necessitat de millora, de revisar com gestionem, si som realment saludables o tòxics. Si les persones a les quals influenciem son beneïdes per la nostra gestió o actuació, o tot al contrari son perjudicades.

Sigui quina sigui la teva realitat de lideratge; ja siguis un empresari, una mestra, un funcionari, una universitària, un operari o una mare, una pastora o un prevere, recorda tu tens influència amb les persones que lideres o del teu entorn.

Per tant, hi ha una cosa en comú amb totes les diferents realitats, i és com tractes a les persones. Això és el que marca la diferència, el que fa que sigui un bon o mal lideratge, si ets tòxic o saludable.

Com pots veure al teu entorn, potser més que mai, les persones tenen les competències adequades per desenvolupar el seu lideratge o influencia. Però depèn de quin és el seu tracte amb les persones, faran un bon o mal lideratge.

T’invito a assistir a la Cimera global de lideratge a Terrassa. Dos dies, de l'11 al 12 de novembre, plens de conferències que t’ajudaran a reflexionar i adquirir eines pel bon lideratge.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.