Vés al contingut
Catalunya Religió
ou-com-balla-corpus-Barcelona

FUNDACIÓ MAURÍ El llibre, que reflecteix l’arrelament i la importància de la Festa de Corpus a Catalunya, es presentarà el pròxim divendres 24 de maig a les 19 h a la Fundació Maurí de la Garriga. El llibre, coordinat per Carles Freixes, defineix la celebració de la festa de Corpus Christi a Catalunya des d’un vessant històric i patrimonial.

Aquest llibre és el resultat de l’exposició que l’autor va comissariar l’any 2022 amb motiu del 700 aniversari de la primera referència de la festa del Corpus a Catalunya. També va ser encarregada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya.

L’exposició s’endinsava en la història del Corpus a través del full d’una processó. Ara, la història, ha quedat reflectida en un llibre escrit per diferents col·laboracions d’estudiosos, folkloristes i coneixedors de la cultura popular catalana com Amadeu Carbó, Jan Grau, Daniel Vilarrúbias o Maria Garganté, entre d’altres.

La presentació del llibre obrirà les festes de Corpus a la Garriga. Enguany serà el tercer any que la Fundació Maurí organitza una ponència  amb la voluntat de divulgar la importància de la festivitat de Corpus entre els garriguencs.  

Freixes, especialista en cultura popular i tradicional catalana

Carles Freixes i Codina (Solsona, 1987)  és director del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona des de l’any 2020. Arquitecte tècnic especialitzat en el camp de la restauració patrimonial, Enginyer en Edificació, Màster en Restauració de Monuments i Màster de Teoria i Història de l'arquitectura, té un postgrau en direcció estratègica de museus i centres patrimonials i forma part de la Comissió de Patrimoni del Bisbat solsoní.

És especialista en cultura popular i tradicional catalana, autor de diversos treballs d’investigació i de divulgació, especialment del món geganter. Dins d’aquest àmbit és coautor del llibre 600 anys de gegants a Catalunya, escrit juntament amb Jan Grau.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.