Vés al contingut

notícies relacionades

Tortosa sobre el Sínode: “S’ha reactivat la dimensió comunitària”

(Bisbat de Tortosa) Unes 350 persones han participat aquest dissabte a la tarda a la presentació de les conclusions sinodals de la diòcesi de Tortosa. A l’acte de la plaça de l’absis de la Catedral de Tortosa s’han fet públics alguns dels temes més tractats en l’enquesta diocesana.

“El Sínode Diocesà de Vic és una oportunitat per oferir un missatge d'esperança”

(Bisbat de Vic) Més de 1.300 persones han participat en la fase consultiva del Sínode Diocesà del bisbat de Vic per reflexionar sobre la missió de l'Església davant els reptes actuals. Per al bisbe de Vic, Romà Casanova, aquesta fase és “una oportunitat d'or per a reflexionar sobre l'Església i la seva missió, per a viure la vocació i oferir al món el missatge d'esperança que tant necessita”.

Solsona demana que la feina del sínode “no sigui en va”

(Bisbat de Solsona) La Sala Polivalent de Solsona ha acollit l'assemblea diocesana del Sínode impulsat pel papa Francesc per aquest 2023. En la trobada d'aquest dissabte hi han assistit unes 130 persones i s'han presentat les conclusions d'aquesta fase del Sínode. El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, ha demanat que la feina del sínode “no sigui en va”.

Un miler de persones participen en la fase diocesana del Sínode a Tarragona

(Arquebisbat de Tarragona) L'assemblea diocesana de Tarragona del Sínode 2021-2023 ha aprovat totes les propostes del document conclusiu de la fase diocesana del Sínode. La votació i la presentació d’aquesta cinquantena de propostes ha estat aquest dissabte al Centre Tarraconense El Seminari.

Una dona laica predica per primera vegada a les Decennals de Valls

(CR) “Per primera vegada, en una novena i a més a més en una novena de les festes decennals, l’homilia, la predicació no la farà ni un capellà ni un religiós; avui per primera vegada la farà una laica”. El rector de la parròquia de Sant Joan, Joan Àguila, ha presentat així la novetat que s’ha viscut enguany en el marc d’una de les misses de les festes Decennals de Valls.

panoràmica

Veure la fe