Vés al contingut

notícies relacionades

sinode

Sínode 2024: En quin punt es troba el treball de l’Església per afrontar noves propostes?

ROGER VILACLARA –CR | A mig camí entre la primera assemblea sinodal que va tenir lloc l'octubre del 2023 i la segona que ha de tenir lloc el pròxim mes d'octubre del 2024; són diverses les preguntes sobre en quin punt es troba aquest procés que afronta l'Església davant de possibles noves propostes i línies de treball. En parlem amb Enric Termes, vicari episcopal i coordinador del treball sinodal a la diòcesi de Barcelona.
sinode-00

El Papa obre el Sínode: “No serà un parlament polaritzat, sinó un lloc per caminar junts”

CR | Davant l'expectació mediàtica que ha causat el Sínode com un moment decisiu pel futur de l'Església catòlica, el papa Francesc ha subratllat aquest dimecres: "El Sínode no serà un pla de reformes". En l'obertura de l'assemblea sinodal, que ha de culminar un treball que han fet parròquies i diòcesis de tot el món en els darrers anys, el Papa també ha aclarit que el Sínode "no serà un parlament polaritzat, sinó un lloc de comunió". 

bisbes-parlen-pregar-sinode

Els bisbes parlen de pregar pel Sínode

GIEC | Del 4 al 29 d’octubre tindrà lloc, a Roma, la primera sessió de la XVI Assemblea del Sínode dels Bisbes, que té com a tema: “Per una Església sinodal: comunió, participació i missió”, en la qual participaran 464 persones, entre les quals el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, i Mons. Francesc Conesa, bisbe de Solsona.

sinode

Les dades rellevants del Sínode

VATICAN NEWS | Quatre-cents seixanta-quatre participants, 365 membres entre ells 54 dones votants. Entre els membres, també dos bisbes xinesos proposats per l'Església local "d'acord amb les autoritats" i nomenats pel Papa. Aquests són els números del pròxim Sínode sobre la sinodalitat que començarà el pròxim 4 d'octubre al Vaticà fins al 29 del mateix mes.

Jesus Martinez Gordo

Jesús Martínez: “En el Sínode alemany els bisbes han triat escoltar el Poble”

GLÒRIA BARRETE –CR | Cisma a l’Església catòlica alemanya? Desautoritzacions del Vaticà a la Conferència Episcopal Alemanya? Trencament doctrinal? Totes aquestes qüestions fa un temps que envolten l’Església alemanya a causa de la celebració del seu Camí Sinodal. Què està passant a l’Església d’Alemanya?

panoràmica

Veure la fe