Vés al contingut
Catalunya Religió
Margit Eckholt
Margit Eckholt | Grup Sant Jordi

CR La setena edició del dinar i col·loqui 'Tribuna Joan Carrera' comptarà amb la presidenta fins fa pocs mesos de l’Associació Europea de Teologia Catòlica, Margit Eckholt. La convidada, qui també és membre de la comissió sinodal d’Alemanya, parlarà sobre la sinodalitat i el debat sobre el protagonisme de la dona a l'Església. Catalunya Religió és una de les entitats convocants d'aquesta conferència que tindrà lloc el 5 de març a les 14:00 h al restaurant Pomarada de Barcelona, com en les altres edicions. Per a poder participar-hi cal inscriure's prèviament.

L'acte serà presentat per la doctora en Pedagogia i màster d’espiritualitat Transcultural, Mar Galceran. 

Eckholt és professora de teologia dogmàtica de la Universitat de Osnabrück, vice-presidenta de l’Institut internacional per a investigacions en missionologia, Doctora honoris causa de la Universitat de Luzern, professora visitant i post-doctoral d’altres universitats internacionals. 

Una vintena d'entitats convocants

La Tribuna Joan Carrera és una iniciativa conjunta del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans i el diari El Punt Avui. I té per objectiu recollir i actualitzar les inquietuds constants en la trajectòria del bisbe Joan Carrera: la situació actual del cristianisme a Europa i al món com a fet religiós, difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social i, en definitiva, potenciar la presència del fet religiós en la nostra societat catalana.

Entitats i institucions eclesials s’han adherit a aquesta iniciativa com a convocants i ja en són una vintena: la productora Animaset, el Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya, Cristianisme al segle XXI, Cristianisme i Justícia, el grup Effathà-cristiansdebase.cat, els Equips de Pastoral de la Política i la Comunicació, El Pregó, el Punt Avui, la Fundació Albert Bonet, la Fundació Casa de la Misericòrdia, la Fundació Catalunya Religió, la Fundació Centesimus Annus, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, la Fundació Joan Maragall, la Fundació Pere Tarrés, el Grup Cristià del Dissabte provinents del País Valencià, el Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, Justícia i Pau, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Santa Anna - Hospital de Campanya i la Unió de Religiosos de Catalunya. “Hem estat capaços de sumar sinergies”, valoren els impulsors de la iniciativa.

Joan Carrera (1930-2008) concebia l’eclesialitat en diàleg amb la societat. Per això sempre estava disponible per participar en debats, tertúlies, trobades i d’aquí naixia la seva preocupació per impulsar uns mitjans de comunicació cristians que oferissin una paraula serena i esperançada a la societat. La seva preocupació política partia d’aquests mateixos principis convençut del servei que podien fer a la societat les aportacions de l’humanisme cristià.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.