Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Solsona) La Sala Polivalent de Solsona ha acollit l'assemblea diocesana del Sínode impulsat pel papa Francesc per aquest 2023. En la trobada d'aquest dissabte hi han assistit unes 130 persones i s'han presentat les conclusions d'aquesta fase del Sínode. El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, ha demanat que la feina del sínode “no sigui en va”.

La responsable de l'equip sinodal de Solsona, Teresa Gené, ha estat l'encarregada de presentar el document final de 10 pàgines. Ha remarcat el treball de tot l'equip per resumir la gran quantitat d'aportacions. Gené ha explicat els canvis demanats pels participants del Sínode, les propostes que més s'han demanat, les experiències postiques destacades dels darrers anys, el punt en què han coincidit la majoria d'enquestats i les qüestions que han suscitat diferents punts de vista. La presentació ha acabat amb possibles propostes a fer de cara al futur a nivell de parròquies, de bisbat o d'Església universal. 

Durant l'explicació, Maria Lluïsa Garcia ha destacat el total de participació d'aquest procés. Hi ha hagut 89 grups sinodals, repartits entre 685 adults, 285 infants i 146 adolescents i joves. Unes xifres que sumen un total de 1.116 participants de Solsona en aquesta fase diocesana. En aquest sentit, un jove de Súria i un matrimoni de Tàrrega han explicat el significat, per a ells, del treball sinodal i la seva vivència personal. 

Durant l'esmorzar conjunt, els participants a l'assemblea també han pogut afegir idees noves al document mitjançant targetes que s'han repartit a l'entrada. Francisco Marín, membre de l'equip sinodal, ha llegit totes aquestes targetes que es tindran en compte a l'hora de la redacció final del document. 

L'assemblea ha iniciat amb una estona de pregària preparada per un equip encapçalat per Abel Trulls. El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, ha presidit l'acte i ha dirigit unes paraules de comiat i agraïment per cloure l'acte. Ha encoratjat a tothom a treballar perquè aquesta feina "no sigui en va". 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.