Vés al contingut

notícies relacionades

Santa Maria de Castell-llebre, l’espiritualitat del romànic

(Josep Gordi –CR) A Catalunya hi ha centenars d’esglésies i ermites romàniques, moltes d’elles a les Serres Pirinenques. Totes tenen un particular encant i bellesa, però l’església de Santa Maria de Castell-llebre, a l’Alt Urgell, és especial i ho és tant per la seva situació damunt d’una cinglera com per la seva senzillesa i simplicitat. Aquesta és la nostra destinació per conèixer un nou santuari natural dins la col·lecció d’articles que publiquem a Catalunya Religió.

Escultures amb material reciclat, a la nova exposició del Monestir de les Avellanes

(Monestir de les Avellanes) 'Naturalment' és la mostra amb què el Monestir de les Avellanes reprendrà el cicle d'exposicions a la Sala Capitular del monestir. Les obres són fruit del treball fet per l'artista de Santa Linya Jordi Marcos. L'acte inaugural de l'exposició serà aquest dissabte a les 17:30 h al monestir. 

L’ermita de la Damunt: primeres passes de Verdaguer com a poeta i religiós

(Josep Gordi –CR) Per visitar aquesta ermita cal arribar fins la bonica Folgueroles, a la comarca d’Osona. El camí més ràpid és agafar la carretera C-25 i prendre la sortida de Calldetenes. A la que sortim de l’autovia ja ens apareixen indicadors per arribar a Folgueroles, que queda a només un parell de quilòmetres. És recomanable aparcar a l’avinguda de l’Atlàntida per tal d’entrar caminant pel carrer major i visitar, a l’inici o al final, la Casa Museu Verdaguer que obre de dimarts a diumenge de les 10 a les 14 hores.

La Moixina, temple d’aigua, arbres i saviesa

(Josep Gordi –CR) En moltes ocasions la bellesa apareix i ens colpeja dins de l’ànima. Posem per cas que tot passejant ens embadalim amb el moviment d’una fulla senzilla de faig, pollancre, roure... que es desplaça lànguidament per un rec, si arribem davant d’un plàcid i recòndit estanyol i ens fixem amb un grup d’ànecs coll verd que es desplacen airosament i en un ordre perfecte per damunt d’una aigua coberta de llenties d’aigua que li atorga una verdor densa o, si en aixecar la mirada sentim el cant d’un gaig remorós dalt d’un arbre...

Gaudí, natura i fe

(Josep Gordi –CR) Antoni Gaudí, l’arquitecte català més universal, no perd mai l’actualitat. D’una part, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) acaba d’inaugurar una exposició titulada ‘(Re) conèixer Gaudí.

Gallifa, el santuari de l’ecologia

(Josep Gordi –CR) De la mà del bon amic Joan Vallhonrat que és un gran coneixedor del medi rural del Vallès i un bon gestor forestal, hem visitat el Santuari de Gallifa. Una nova descoberta dins la col·lecció d'articles sobre santuaris naturals que publiquem a Catalunya Religió.

panoràmica

Veure la fe