Vés al contingut

notícies relacionades

Catalonia Sacra recupera les portades de Nadal de Cavall Fort

(Catalonia Sacra) La felicitació de Nadal de Catalonia Sacra recupera algunes il·lustracions de Francesc Vila a la portada de Cavall Fort amb motiu dels 60 anys de la revista. La revista va néixer en ple franquisme amb la col·laboració dels bisbats de Vic, Girona i Solsona.

El papa Francesc, Urbi et Orbi, amb “la força d’obrir-nos al diàleg”

(CR) El papa Francesc no s’oblida per Nadal de la guerra a Síria, ni de les dificultats d’Iraq per refer-se, ni del Iemen, ni d’Ucraina. Ni dels malalts, migrants, anciants ni de les dones maltractades. A tots els ha tingut presents en la benedicció Urbi et Orbi que ha adreçat aquest 25 de desembre al migdia des del balcó central de la Basílica de Sant Pere del Vaticà.

El relat de Nadal, paradigma de resiliència

(Abat Oliba CEU) Si la Bíblia és el llibre més llegit de la història, el relat del naixement de Jesucrist és, probablement, una de les històries més conegudes del món. Per tant, és interessant pensar en el Nadal com a relat, i analitzar els valors que, en la seva condició de narració, és capaç de transmetre als que ho llegeixen o escolten.  

9 pregàries per als dies de Nadal

(URC) La Unió de Religiosos de Catalunya proposa 9 pregàries per als dies de Nadal. Una per a cada dia, des del 24 de desembre fins a l'1 de gener. Són pregàries breus dedicades a diferents àmbits, persones i col·lectius de la societat. Les comunitats, les persones en situació de vulnerabilitat, els malalts o els difunts són alguns d'aquests col·lectius que centren aquestes oracions. 

El foc de la nit de Nadal

(Josep Gordi –CR) Les vigílies de les dates assenyalades en el calendari astronòmic com el solstici d’estiu i el d’hivern, i també en el litúrgic, com la de Nadal o la del Diumenge de Resurrecció, afavoreixen les vetlles, la pregària i el recolliment i, en ocasions, les celebracions festives al voltant del foc. Curiosament, a les dues vigílies de l’any litúrgic esmentades és present el foc com a símbol de llum o de transformació. Recordem que la Vetlla Pasqual comença amb l’església a les fosques i un foc fora del temple per tal d’encendre el ciri pasqual.

Pregó de Nadal a Blanquerna: “L’esperança no és pensar que ‘tot anirà bé’”

(CR) La metge i psicòloga Montserrat Esquerda, directora general de l’Institut Borja de Bioètica, ha estat l’encarregada aquest any de pronunciar el Pregó de Nadal de la Fundació Blanquerna. “Jo canto i m’alegro” va ser el lema de l’acte que combina la proclamació del Pregó i la música oferta pel Cor Blanquerna i que reuneix les tres facultats de la Fundació Blanquerna per celebrar el Nadal.

panoràmica

Veure la fe

podcasts