Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 28/11/2020

(Fundació Pere Tarrés) S’apropen les festes de Nadal, i un any més, la Fundació Pere Tarrés engega aquests dies la seva campanya anual de recollida de joguines per a infants en situació de vulnerabilitat que assisteixen cada dia als centres socioeducatius adherits a l’entitat. Una campanya que enguany arriba en un context inèdit de crisi econòmica i social que ha augmentat encara més les necessitats de les famílies que ja es trobaven amb més dificultats.

La xarxa de centres socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés aplega 30 centres socioeducatius adherits i apart la Fundació gestiona una quinzena de centres oberts de titularitat municipal. En tots ells, els educadors i voluntaris atenen les necessitats no només educatives sinó sobretot afectives, sanitàries, alimentàries i de desenvolupament dels infants que hi assisteixen cada tarda.

En total, en els diferents centres s’acompanyen més de 3.000 infants en risc d'exclusió social cada dia, i la crisi social generada pel Covid-19 ha precaritzat encara més les condicions de vida d’aquests infants i les seves famílies. Moltes pares i mares han perdut les seves fonts d’ingressos o han vist com empitjoraven les seves condicions laborals, cosa que ha generat problemes per aconseguir recursos per cobrir necessitats tan bàsiques com la higiene, l’alimentació o l’educació dels infants. Una mostra d’això és que les llistes d’espera per accedir als centres socioeducatius s’ha disparat enguany. Un exemple: aquest any, 177 infants i adolescents estan esperant per poder obtenir plaça en els dos centres propis que la Fundació Pere Tarrés té a Barcelona, els Centres Socioeducatius Poblenou i Poble-sec. Un increment del 75% respecte el curs passat.

Moltes d'aquestes famílies, que com s’ha dit no tenen algunes de les seves necessitats bàsiques cobertes, no tenen recursos tampoc per comprar joguines per Nadal o Reis. És per això que la Fundació Pere Tarrés, conscient que jugar i il·lusionar-se amb les tradicions nadalenques forma part del desenvolupament psicosocial de l’infant, engega cada any una campanya de recollida de joguines, que és possible gràcies a la col·laboració de desenes d’empreses i particulars.

Apadrinar Cartes als Reis Mags

Aquest any les aportacions es poden efectuar de diferents maneres: d’una banda, les empreses, entitats o particulars poden apadrinar una de les Cartes als Reis Mags que han preparat cada un dels centres amb les demandes de joguines i material escolar que necessiten. Les cartes han estat escrites pels infants d’aquests centres socioeducatius amb l’ajuda dels educadors i educadores. L’acompanyament dels educadors i educadores, que coneixen les families i les seves circumstàncies, és una garantia que les joguines i els materials que es demanen en les cartes tindran una perspectiva educativa i ajudaran al creixement de l’infant en sintonia amb l’acompanyament que durant tot l’any se’ls hi fa a aquests infants i families de manera continuada. Un patge reial durà les joguines als infants d’aquell centre. D’altra banda, també es pot fer una aportació lliure de joguines i/o material escolar per als diferents equipaments de la Fundació Pere Tarrés.

Donatius a través de la compra a Abacus

D’altra banda, enguany la Fundació Pere Tarrés i Abacus Cooperativa engeguen una col·laboració mitjançant la qual des d’ara i fins el 14 de desembre la cooperativa de consum cultural, educatiu i de lleure permetrà fer donatius d’1, 5 i 10€ a través de la seva web que aniran destinats a la campanya de recollida de joguines de la Fundació Pere Tarrés.

La Fundació Pere Tarrés posa en marxa anualment aquesta campanya solidària, que l’any passat va permetre que prop de 1.200 infants en situació de vulnerabilitat dels diferents centres educatius adherits a la Fundació poguessin gaudir de joguines per Nadal.

A més a més, la campanya se suma enguany al #GivingTuesday, un moviment global que vol incentivar i multiplicar la solidaritat i que se celebra el pròxim 1 de desembre.

Kits educatius per a infants en confinament

Aquesta, però, no és l’única campanya solidària que l’entitat té oberta aquests dies. En previsió de futurs confinaments o de quarentenes per positius al grups bombolla de les escoles, la Fundació Pere Tarrés ha preparat uns kits de material escolar, els CoronaKits, adreçats als infants i joves en situació vulnerable que hagin de quedar aïllats a casa i tinguin dificultats per seguir el curs docent. Els kits estan formats per material de papereria, com ara fulls, llapis o retoladors. La iniciativa neix amb l’objectiu de reduir la bretxa educativa i social entre aquests infants alhora d’accedir al material escolar.

De fet, gràcies a la solidaritat d’empreses, entitats i persones a títol particular, durant el mesos de confinament, la Fundació Pere Tarrés va poder donar suport econòmic o en espècies a moltes famílies que es troben en situació d’extrema fragilitat, en el marc de la campanya “Ajuda’ls a créixer”. Això es va traduir en més de 800 equips informàtics i 450 targetes de connectivitat, a més de material de protecció sanitària, com 2.000 mascaretes, 1.800 guants i 250 gels higienitzants. Apart de les cessions de material en espècies, es van recaptar també 48.460€.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.