Vés al contingut

En aquest any tan complex, on mica en mica hem hagut d’hipotecar les nostres petites llibertats, s’ha construït un estat col·lectiu de desil·lusió. Hem arribat a pensar que, fins hi tot, no podrem gaudir del Nadal com sempre. Per això sembla que hi hagi una conspiració per “salvar” el Nadal!!

El que em pregunto és quin Nadal hem de “salvar”?

El dels llums i les garlandes dels carrers, els centres comercials, els àpats copiosos, els regals bescanviables, les compres compulsives. El d’anar i venir frenèticament, anar a esquiar, les cavalcades, les famílies juntes un cop al any guardant les aparences...

No és que estigui en contra de totes o cadascuna d’aquestes realitats, que en definitiva les hem anat construint per portar una mica de llum i alegria en mig de les tempestes de la vida humana, però el cert és que el veritable Nadal diria que no té a veure gran cosa amb tot això.

El Nadal ve a mostrar-nos la veritat de Déu! Res de tot això que hem anat construint d’alguna manera al llarg del segles, sense gairebé adonar-nos-en, és l’essència del veritable Nadal. D’allò que realment celebrem i volem recordar, la nativitat de Jesús.

Per això, a mi m’agradaria compartir que en aquest temps tan singular on tothom treballa a la seva manera, per “salvar” el Nadal, tenim la possibilitat de recordar que és la nativitat de Jesús la que ve a Salvar la humanitat. Que només la seva Llum pot il·luminar-nos enmig de la foscor i únicament la seva presència pot regalar-nos Alegria enmig de temps de tristesa.

“El poble que caminava a les fosques va veure una llum intensa. Per als qui vivien en terres d'ombres va brillar una llum” (Is 9,1)

Vivim temps de foscor, de dificultat on tot el món s’ha capgirat i allò que creiem ben cert ha esdevingut fràgil i vulnerable. Pensem que posar llums led, colors i buscar regals ens portarà llum i alegria a les nostres vides incertes. Però el profeta recorda que els que vivien en la fosca van veure una llum intensa. Una llum que podia il·luminar la humanitat. Jesús és la llum del món, els qui creuen en ell no quedaran en la fosca.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.