Vés al contingut

M'encanta quan arriba el temps d'Advent. Un temps que ens prepara per Nadal. Per nosaltres, els creients, el Nadal és veritablement un temps especial on recordem aquell naixement únic del Déu fet home. Però és evident que el nostre món ha pervertit la realitat i lluny de celebrar el naixement, el Nadal és ara el temps del màxim esplendor comercial. I això no m'agrada.

Amb tot, m'encanta quan el calendari marca l'Advent: 4 diumenges abans de Nadal.

M'encanta especialment quan cada matí, mentre esmorzo, llegeixo les profecies d'Isaïes o Miquees anunciant aquell temps en què vindria el messies. També les lectures de l'evangeli recordant com va ser el naixement senzill i pobre però ple de llum i d'adoració a l'infant. Fins i tot, gaudeixo llegint la genealogia de Jesús a l'evangeli de Mateu on quatre dones són anomenades o la genealogia de Lluc que, partint de Josep, arriba fins Adam, fill de Déu.

M'encanta quan amb l'equip de lloança de l'església preparem les lectures de cada diumenge d'Advent. Demanem als més grans de la comunitat que siguin ells els qui les llegeixin. Així també els estem honorant a ells.

M'encanta que, després dels cultes d'Advent, puguem tenir un temps de comunió uns amb els altres compartint una mica de vi calent, xafardejant, comprant garlandes, corones i adorns de Nadal fets per les dones del taller de costura. Al taller ajuden a altres dones a cosir-se la mateixa roba i també fan les garlandes per vendre en favor d'alguna obra missionera.

M'encanta veure als infants en les seves classes d'escola bíblica i amb els seus mestres. També quan preparen la representació de Nadal pel culte on ells seran els protagonistes.

M'encanta, fins i tot, quan el diumenge d'abans de Nadal, davant del nostre temple, posen el mercadal de la ciutat. Nosaltres preparem cafè en llet i galetes de mantega per oferir a tots els que hi passen amb una postal on expliquem el veritable sentit del Nadal.

I m'encanta preparar el culte de Nadal, ple de nadales, lectures bíbliques i una breu reflexió que sempre ens recorda quin dia és. El dia en què celebrem l'extraordinari fet en què Déu es va fer home per morir en una creu i ressuscitar per donar-nos vida eterna!

Aquest és el temps d'Advent que m'encanta.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.