Vés al contingut
Catalunya Religió
Sardanes
Galeria d'imatges

Jordi Llisterri –CR/Roma La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, s’ha sumat aquest dissabte al pelegrinatge dels catalans a Roma pels 800 anys de la Confraria de la Mare de Deu de Montserrat. La consellera ha assistit als actes culturals a la Basílica papal de Sant Pau Extramurs on s’ha trobat amb l’abat de Montserrat Manel Gasch i alguns bisbes catalans.

Vilagrà ha intervingut durant la ballada de sardanes que s’ha fet davant de la basílica. Ha assegurat que “Montserrat és el nostre orgull, és l'epicentre del sentiment d'identitat catalana. Montserrat no és només una muntanya, sinó una expressió viva de la nostra història i cultura mil·lenària”. També ha explicat que “Montserrat és el gran símbol del nostre sentiment de país, un sentiment molt arrelat com a part d’un projecte de construcció nacional”.

Des del Govern s’ha destacat la proximitat del mil·lenari de Montserrat que s’escaurà el 2025 com una nova oportunitat de projecció internacional. Montserrat és un símbol que representa “els nostres valors com a poble acollidor i generós” i, alhora “refugi, símbol de resistència i solidaritat en els moments més importants i complicats de la nostra història”. Segons Vilagrà “el monestir i els seus mil anys d’història són emblema de mil anys de cultura, llengua i identitat catalanes”.

Ballant sardanes

La consellera i l’abat s’han sumat com un més a la ballada de sardanes dels pelegrins. També s’hi ha pogut veure ballar el cardenal de Rabat, Cristóbal López, que està a Roma participant en el Sínode i el dissabte a la tarda ha participat en la trobada. La presència a Roma, i també a l’audiència del papa Francesc, de la Cobla Ciutat de Granollers i de la colla sardanista 'Dansaires del Penedès' del Vendrell ha estat organitzada per l’Obra del Ballet Popular.

La consellera ha inaugurat l’exposició fotogràfica “Virgo Serena”, ubicada al claustre de la Basílica de Sant Pau Extramurs. La mostra, organitzada des de la Delegació del Govern a Itàlia amb la col·laboració del Museu de l’Abadia de Montserrat, és un recull de fotografies de gran qualitat de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat realitzades per Lluís Casals l’any 2001 en motiu dels estudis radiogràfics i de restauració de la imatge.

La Generalitat també ha promogut el concert a Sant Pau extramurs de l’Escolania de Montserrat, en el que hi assistit la consellera, el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, i el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.