Vés al contingut
Catalunya Religió
jornada educativa
La Jornada de la Pastoral Educativa de la FECC de 2014 | Arxiu

FECCLa 17ª Jornada de Pastoral Educativa de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), que aplega 387 centres educatius i representa un 22% del sistema educatiu de Catalunya,  emfatitzarà amb el lema 'vitAnima' l’aposta per ser escoles de vida; amb una proposta antropològica clara i arrelada en l’humanisme cristià.

La trobada serà acollida al Col·legi Sant Ignasi (Jesuïtes – Sarrià) i a l’Institut Químic de Sarrià (Universitat Ramon Llull) i l'acompanyarà la cançó que du per títol el mateix nom de la jornada i que ha estat elaborada per Xavier Navarro, Fernando Sánchez-Ocaña i Albert Vilela disponible al canal de youtube de la FECC.

Pregària amb “La pietat mediterrània”

La jornada  del 16 de febrer s’iniciarà amb una pregària quaresmal a través de la contemplació de l’estàtua “La pietat mediterrània”, de l’escultor Lau Feliu, que ha col·laborat amb al Basílica de la Sagrada Família, i de les paraules de Goretti Pomé, professora d’Escolàpies-Llúria. Ambdós autors, membres del col·lectiu Ars Viva de diàleg Fe – Art Contemporani, han elaborat també un material pedagògic a través d’aquesta pregària per a totes les escoles que serà presentada al seu acabament.

Taula rodona: Com educar des de l’Evangeli al s.XXI

Com a activitat formativa durant la primer part del matí, s’ha dissenyat una taula rodona on es tractarà la pregunta “Com educar des de l’Evangeli al s.XXI”, que serà moderada per la cap de comunicació de Vedruna Educació Catalunya, Laura Mor, i comptarà amb tres ponents de referència: Josep Cobo, professor al Col·legi Sant Ignasi (FJE); Oriol Quintana, professor a l’Institut Químic de Sarrià (URL); i Joan Gómez, sociòleg (UAB) i coordinador del Mapa Religiós de Catalunya. Tots els participants tenen un llarg recorregut en l’àmbit de la reflexió actual teològica des de diferents perspectives que enriquiran als participants.

Lliurament de la segona edició del “Premi Encoratja!”

Com a cloenda de la primera part de la jornada 'vitAnima' tindrà lloc l’acte de lliurament de la segona edició del “Premi Encoratja!”, el certamen de promoció del Pacte Educatiu Global convocat conjuntament per la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport – Blanquerna (URL) i la FECC. Farà la lectura de la resolució del jurat Yolanda Otal, professora del Col·legi Lestonnac-Barcelona i de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB). En aquesta edició també han col·laborat com a membres del jurat Àngel-Jesús Navarro i Andreu Ibarz per part de Blanquerma; Eloi Aran, per part de la FECC i Mn. Pepe Chisvert per part del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC).

Treball dels sis eixos del document de Identitat i Missió de l’Escola Cristiana

La jornada continuarà, després de l’espai de fira i cafè, a l’aulari de l’Institut Químic de Sarrià on tindran lloc sis tallers – anomenats “snacks vitAnímics” -  dissenyats per tal de treballar els eixos proposats en el document conclusiu de la reflexió estratègica de l’Escola Cristina en l’àmbit de la Identitat i la Missió, que va ser presentat el passat 19 d’octubre al Quòrum23, el Congrés de la FECC. La sinodalitat, el discerniment o la centralitat de l’anunci de Jesús a la comunitat educativa seran alguns dels temes tractats per l’equip de talleristes que compta amb la participació de Dani Palau, Marta Burguet, Claustre Besora, Pere Agustí Maragall, Oriol Jara i Montserrat Claveras. L’activitat del 'vitAnima' clourà amb la possibilitat de dinar a la cafeteria del centre universitari.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.