Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Barcelona/Bisbat de Girona) Aquest dilluns l'església ha celebrat Sant Francesc de Sales, patró dels comunicadors i escriptors. A Barcelona, el bisbe auxiliar Javier Vilanova ha estat l'encarregat de presidir la celebració on ha remarcat la "vocació de servei a la societat" dels periodistes. El bisbe Francesc Pardo també ha dedicat unes paraules per als professionals de la informació en la celebració a Girona. "Sou formadors de l'opinió pública", ha dit. 

La parròquia de Sant Francesc de Sales, a Barcelona, ha acollit una missa organitzada pel Col·legi de Periodistes a Catalunya i per l'Arquebisbat de Barcelona. "La figura de sant Francesc de Sales ressalta la importància del patró dels periodistes", ha dit Vilanova en la seva homilia. 

Parlant de la vocació dels periodistes ha assegurat que "quan un és capaç de reconèixer que el que ha rebut és per aportar en benefici dels altres diríem que l’està vivint en la seva plenitud". També ha donat les gràcies als presents. "Vull dirigir en aquesta homilia la meva gratitud amb tot el cor, a la vostra feina, al vostre saber estar dia a dia i fer arribar el missatge a cadascú perquè pugui edificar la seva persona i pugui generar ponts de vida i de fraternitat". Així mateix, ha donat importància a com la premsa permet estar connectats i informats. "Vull mostrar la meva gratitud pel vostre treball i també us vull demanar responsabilitat davant aquesta missió que Déu us ha confiat".

Finalment, el bisbe auxiliar de Barcelona ha agraït "el treball que sense cap dubte és una vocació, que el vostre servei ajudi a portar més germanor i esperança". El rector de la parròquia, Ramon Cors, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda i ha recordat la mort del sant fa quatre-cents anys. En l'eucaristia hi han assistit familiars i amics dels periodistes recentment traspassats. 

"Gràcies per fer-nos sentir més ciutadans del món"

A la capella conventual de la Catedral de Girona, l'eucaristia ha estat presidida pel bisbe Francesc Pardo. En la seva homilia, el bisbe ha donat gràcies pels mitjans de comunicació. "Sou informadors, però alhora formadors de l'opinió pública", els ha dit. També ha agraït la tasca dels mitjans perquè contribueixen a "fer-nos sentir més ciutadans del món" i als mitjans diocesans, en concret, pel seu "gran esforç per comunicar la vida del bisbat".

El bisbe Pardo ha finalitzat la seva homilia amb un clam a favor de la llibertat d'expressió, fugint, però, dels "insults, les calumnies i la vulneració de la dignitat de les persones".