Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

“Blanquerna no ha renunciat mai a l’humanisme cristià”. Aquest és un dels valors dels 70 anys de la tasca docent de la Fundació Blanquerna que va destacar el bisbe Sergi Gordo en la missa de celebració de Pasqua que es va fer aquest dijous al monestir de Valldonzella de Barcelona.

El bisbe auxiliar de Barcelona va presidir la missa concelebrada pel president de la Fundació, Salvador Pié, i el vicepresident, Josep Maria Turull. Sergi Gordo va remarcar la “mirada de fe” que ha d’aportar Blanquerna a la tasca educativa: “un fe lúcida i forta, i alhora humil i senzilla”.

A l’inici de la missa, el responsable de pastoral Àngel Jesús Navarro, va explicar com tota la celebració estaria conduïda per l’arbre lul·lià de la ciència i de la vida, juntament amb quatre de les oliveres que es van plantar durant la Jornada de Sant Tomàs. Un arbre simbòlic de l’ideari de Blanquerna que van inspirar les pregàries i les ofrenes. Al final de la celebració l’arbre es va omplir amb els “fruits” en petites notes que recollien els desitjos i agraïments de la comunitat educativa de Blanquerna que va participar a la eucaristia.

Salvador Pié va tancar la celebració agraint tota l’ajuda que ha tingut des de que va ser nomenat president de la Fundació el 1981 pel cardenal Narcís Jubany. I la constatació que una concreció del missatge de Jesús és que “fa més feliç donar que rebre”.