Vés al contingut

“Obrir calendari – crear: nou esdeveniment, títol: VIII assemblea, data: 17 de gener, lloc: Vilanova i la Geltrú.

I en aquell moment em vaig preguntar: però… què és l’Assemblea? Polítiques educatives? Votacions? Equips de reflexió? Ara, després d’haver tingut la sort d’assistir-hi, m’atreveixo a fer-vos-en quatre pinzellades.

L’Assemblea és un espai de retrobament, de reflexió conjunta, de presa de decisions i de ganes de construir una escola per a tothom.

Per a mi, es va convertir, a poc a poc, en un espai on cada vegada vaig anar prenent més consciència de la magnitud de persones que formem aquesta gran família. Representants de totes les escoles formàvem aquell equip predisposat a regalar uns moments de reflexió que marcarien els propers quatre anys. Moments on em van fer pensar que moltes coses de les que fem, sorgeixen d’aquell dia, d’aquell dia on es decideix i s’escull quina escola volem ser i fer. És ben cert, som una potent comunitat.

Compartir reflexions, punts de vista, defensar-les i posar-les en comú, va ser el punt de partida perquè cada membre de l’Assemblea es decantés per la política educativa que consideràvem. Estones que per a mi es van convertir en estones d’oportunitat, de creixement i d’aprenentatge. És ben cert, som una escola participativa i crítica.

I perquè no parlar-ne, l’estona del dinar. Una estona que, per a mi, va ser especialment màgica perquè vaig tenir la sort d’estar xerrant amb persones d’altres escoles, generant diàlegs plens de riquesa, d’aquells que no acabarien mai… És ben cert, som una escola amb ganes de fer xarxa i amb il·lusió d’aprendre dels i amb els altres.

Si poso totes aquestes experiències en un mateix sac, puc resumir aquell dia com: connexió, participació, il·lusió i diàleg, característiques imprescindibles per a fer escola. L’Assemblea m’ha fet viure en primera persona una jornada emotiva, on s’ha decidit, entre d’altres coses, les polítiques educatives que caldrà que perfilin les nostres escoles. És ben cert, som una escola amb reptes motivadors.

Us suggereixo que d’aquí a 4 anys us animeu a formar-ne part. Jo, sí pogués, de ben segur que ho repetiria. Estones cooperatives, de debat pedagògic, de noves mirades, són les que ens fan créixer i, tant de bo en poguéssim compartir més! És ben cert, l’escola la creem entre tots, l’escola LA CREEM PER A ELLS I ELLES.

Marta Bedini, Escola Pia Balmes

Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.