Vés al contingut
Catalunya Religió
escola-pia-sanitat-2
Fotografia: Escola Pia.
Galeria d'imatges

Escola Pia A partir del pròxim curs, 2024 - 2025, l'Escola Pia Caldes oferirà quatre graus de Formació Professional de la branca sanitària, tres graus més que fins ara: els Graus Mitjans de Cures Auxiliars d’Infermeria i el d’Emergències Sanitàries i els Graus Superiors d’Imatge per al Diagnòstic i el de Documentació i Administració Sanitàries. Uns cicles que s'han presentat aquesta setmana en un acte conjunt a la Fundació Santa Susanna en el que hi han participat responsables de tots els agents implicats.

Jordi Truñó, responsable de l’FP de l’Escola Pia de Catalunya, ha destacat “la voluntat de la institució de continuar formant professionals en el marc de la nova llei de l’FP que dona als joves, oportunitats d’aprenentatge reals, guiats per professionals en actiu, en els centres de treball”.

Pel que fa a les empreses, totes elles han remarcat la importància de les aliances al territori. Assumpció Ros, directora general de la Fundació Santa Susanna, ha agraït la col·laboració entre empreses i escoles per continuar formant professionals del sector.

Jordi Vilà: “Les oportunitats pels joves contribueixen a fer un món millor”

Eva M. Costafreda, directora de l’Escola Pia Caldes, ha ressaltat la continuïtat del projecte que es va impulsar fa set anys i que continua sent una necessitat per la població en els pròxims anys. Ha destacat que l’acompanyament de l’alumnat i les famílies és una de les claus de l’èxit de la formació professional d’Escola Pia. També, ha agraït la tasca de l’equip docent, tots ells professionals en actiu.

El provincial de l’Escola Pia de Catalunya, Jordi Vilà, ha agraït la col·laboració a tots els agents implicats en aquest projecte destacant el treball en xarxa, el compromís en el territori i de com “iniciatives com aquestes, amb oportunitats de futur pels joves, poden contribuir a fer un món millor”.

Docents que són professionals en actiu

Aquests estudis de l'Escola Pia s’imparteixen al Campus Docent de la Fundació Sanitària Mollet que aporta no només els espais, sinó també professionals en actiu com a docents i possibilitats de pràctiques i inserció laboral. També, acullen alumnat en pràctiques altres empreses del sector amb seu a la comarca com la Fundació Santa Susanna i Sagalés.

En aquest sentit, Mireia Vicente, directora d’Infermeria de la Fundació Sanitària Mollet, ha destacat que els docents siguin professionals en actiu, fet que permet que l’alumnat “aprengui no només els coneixements sinó també els valors del que suposa cuidar persones”. També ha reflexionat al voltant de la manca de professionals sanitaris, fet que els anima a continuar impulsant la docència com a línia estratègica de la Fundació.

Albert López, director de Recursos Humans de Sagalés, ha valorat que l’alumnat pugui incorporar la part pràctica abans d’inserir-se al món laboral. També, ha fet referència a la vocació de servei d’aquests cicles formatius de la branca de la sanitat.

Corresponsabilitzar-se de la formació personal

La inserció laboral d’aquest alumnat és del 100% en centres de salut, una dada contrastada en els set anys d’experiència que l’Escola Pia té en la Formació Professional, en col·laboració amb les empreses del seu entorn. Unes aliances en què totes les institucions implicades es corresponsabilitzen de la formació personal, acadèmica i professional de l’alumnat.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.