Vés al contingut

Moltes felicitats a la Marta i al Ramon així com a la resta d’estudiants que han superat les proves.

La Marta Bernadet Fernández i en Ramon Bernadas i Baixa són els dos alumnes de 10 d'aquest any a la selectivitat. En Ramon, que ha estudiat a l’Escola Pia de Sabadell, i la Marta, alumna dels Salesians de Sant Vicenç dels Horts, han obtingut la nota més alta de la selectivitat, que coincideix amb la nota màxima. Feia 8 anys que cap alumne treia un 10 en aquestes proves.

Tant la Marta com en Ramon consideren que tenen facilitat per als estudis i tots dos volen estudiar Medicina a la Universitat Pompeu Fabra.

En aquesta convocatòria la nota PAU, a banda dels dos 10 obtinguts, les qualificacions més altes per demarcacions han estat, a la de Lleida, un 9,90, obtinguda per una alumna de l’escola Les Heures; a Girona, la qualificació més alta és també un 9,90 i correspon a una alumna de l’INS Tossa de Mar; a Tarragona, la nota més alta ha estat d’un 9,70, que han obtingut una noia (INS Andreu Nin) i sis nois (La Salle Tarragona, INS Cambrils, INS Gabriel Ferrater i Soler, INS Fontanelles, INS La Talaia, i INS Antoni Martí i Franquès).

Enguany hi ha 1.409 alumnes (1.242 el 2021), 853 noies i 556 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU. Els distingits rebran del Govern de la Generalitat un diploma acreditatiu.

Un any més, la gran majoria dels estudiants han aconseguit superar la prova general de la selectivitat, el 96,91% del total de 39.767 alumnes que van fer les proves els dies 14, 15 i 16 de juny. La nota mitjana de la fase general ha estat de 6,855. A les PAU del 2021, un 96,77% dels estudiants van aprovar, amb una qualificació mitjana de 6,848.

Del total dels alumnes participants, 33.006 es van examinar de la fase general i 6.761 només de la fase específica. Dels 6.761 estudiants que només s'han examinat de la fase específica, 2.900 aprovats procedeixen de batxillerat i 2.676 de cicles formatius de grau superior (CFGS).

Pel que fa a la nota mitjana de l'expedient de batxillerat, aquest any ha baixat cinc centèsimes, 7,61 respecte al 7,66 del 2021. Això ha provocat, al seu torn, un descens de la nota mitjana d'accés a la universitat (7,311 respecte al 7,342 del 2021), que es calcula basant-se en el 60% corresponent a les qualificacions de batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU.

Un any més, els resultats a les PAU de l’alumnat de l’Escola Cristiana de Catalunya són molt satisfactoris. No tan sols pels que encapçalen les taules de puntuació, sinó també pel conjunt de resultats de tot l’alumnat, que és el que veritablement evidencia el bon fer de les escoles. La nostra enhorabona als estudiants, al professorat i a les escoles.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.