Vés al contingut
Catalunya Religió
Foto_CanSat_Igualada
Fotografia: Escola Pia.

Escola Pia Un equip format per set alumnes de primer de Batxillerat de l’Escola Pia d’Igualada representaran Catalunya a la final estatal del concurs de minisatèl·lits 'CanSat', que promou l’Agència Estatal Europea i que tindrà lloc a Múrcia els dies 16 i 17 de maig de 2024.

L'objectiu d'aquest concurs, que arriba enguany a la quarta edició, és fomentar vocacions per l’espai, la tecnologia i les disciplines STEAM entre els joves, que han de dissenyar i construir un satèl·lit real, integrat dins el volum i la forma d’una llauna de refresc. El cansat és llançat en un coet. Durant el trajecte, a un quilòmetre d’alçada, l’enginy duu terme una missió científica o demostració tecnològica.

El Rafael Gras, el Pablo Trik, la Maria López, el Roger Ros, el Marc Giménez, l’Érica Roig i l’Aleix García, de 16 i 17 anys, són els alumnes que, guiats pel seu professor de robòtica, Ramir Dávila, han desenvolupat el projecte dedicant-hi moltes hores a l’escola i del seu temps a casa.

El 'CanSat' és una competició que promou cada any a tot Europa l’Oficina Europea de Recursos d’Educació Espacial (ESERO) de l’Agència Espacial Europea (ESA).

Temàtica
Territori
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.