Vés al contingut

notícies relacionades

pulpit

Coses d'Antes: La trona de predicar

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | No hi havia altaveus i esglésies i temples estaven plens de fidels. Per això calia poder veure i sobretot, escoltar el sacerdot quan es dirigia a l’assemblea de fidels. Avui, a Coses d'Antes, parlem de les trones, aquestes plataformes elevades proveïdes d’una escala i que situades en un lateral de les naus de les esglésies permetien que el capellà pogués veure, ser vist i sobretot, ser escoltat en predicar l’homilia o el sermó.
ballarin-00

Gósol recorda mossèn Ballarín amb una exposició: “Era com un més al poble”

ACN | Una exposició a Gósol recorda mossèn Ballarín, un dels personatges més il·lustres que va passar els últims anys de la seva vida en aquesta localitat. Forma part dels actes de l'Any Ballarín que s'havien de celebrar el 2020 coincidint amb el centenari del naixement i que la pandèmia va obligar a posposar.

abat-gasch-montserrat

L'abat de Montserrat: “La història del nostre monestir ens ha posat al centre del país”

CR | Durant l'homenatge a Pau Casals que s'ha celebrat aquest dilluns al monestir de Sant Miquel de Cuixà, l'abat de Montserrat, Manel Gasch, ha defensat la història del monestir. Una història que "l'ha posat al centre de molts fets del país" i els ha fet custodis "d'un lloc que guarda la memòria d'un home que va defensar la democràcia sense matisos". En el seu discurs, Gasch ha comparat l'aportació de Pau Casals al catalanisme amb la de l'abat Oliba.
teresines-sagrat-cor

Coses d'Antes: El Sagrat Cor a la porta de casa

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Estaven a bona part de les portes principals dels pisos, a les entrades de cases de poble i als cancells de masies i cases de pagès. Les trobàvem a vegades al davant, d’altres per darrere, just al costat del timbre o al capdamunt del marc de la porta. En moltes cases antigues encara hi són, un xic escrostonades o amb una capa de vernís a sobre, i és que el temps passa factura a tot i a tothom.

patrimoni-artistic-catala

El periple de la salvació de l’art català durant la Guerra Civil, en un llibre

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Gairebé una vintena d'investigadors han col·laborat per detallar el viacrucis que va patir l'art català en esclatar la Guerra Civil en un llibre. 'El patrimoni artístic català durant la Guerra Civil Espanyola: itineràncies, destruccions, salvaments' és, a més d'un estudi, un homenatge a totes aquelles persones que van fer possible la salvaguarda del patrimoni, majoritàriament religiós, que ha pogut arribar fins als nostres dies. 

manel-pilar-carrasco

Lluís Duran fa parlar Carrasco i Formiguera

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Després de 10 anys d’una intensa i exhaustiva investigació, l’historiador barceloní Lluís Duran presenta el seu llibre sobre Manuel Carrasco i Formiguera com “un estudi a la llum dels nostres dies”. amb la voluntat “d’aportar una nova percepció de l’advocat i polític de profundes conviccions cristianes a través dels seus textos i de la seva trajectòria”. El llibre fa parlar Carrasco i Formiguera a través dels seus textos recuperats d'una gran quantitat d'arxius.

panoràmica

Veure la fe